AK Partili Kurtulmuş, "Planımız hazır gerekirse adım atarız!"

AK Partili Kurtulmuş, "Planımız hazır gerekirse adım atarız!"

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, özel bir kanalda açıklamalarda bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Son derece kuvvetli bir depremdi. Allah korudu. İstanbullulara ve bütün memleketimize geçmiş olsun.  Bütün tedbirlerin alınması zaruri. Ancak bu depremle ilgili bazen o kadar karamsar açıklamalar yapılıyor ki, buna da dikkat etmek lazım. Milletin ürkmesine, panik havasına girmesine meydan vermeyecek açıklamalar yapılması lazım. Bundan sonra tedbirlerin çok süratle alınması gerekiyor. 17 Ağustos'tan sonra büyük bir mesafe alındığını görüyoruz. Bu depremden sonra riskli resmi bina sayısının İstanbul için oldukça azaldığını görüyoruz. Bu önemli bir şey.  Çok sayıda toplanma alanı var. Ama bu konuda halkın yeterince bilgilendirilmesi gerekiyor. 

İnşallah tedbirler alınıp, gelmesi muhtemel olan depremin etkisini azaltmak lazım. Ben çocukluğumuzun İstanbul'unu hatırlıyorum. Şehrin merkezinde bile bahçeli evlerin olduğu, yolların oldukça sakin olduğu, neredeyse hiçbir yol kenarında arabaların park etmediği bir İstanbul vardı. Ama son 30-40 yılda olağanüstü bir nüfus artışı yaşandı. Şu anda yapılan İstanbul Havalimanı yolu köy yoluydu ve rahmetli babam bana araba kullanmayı o yolda öğrenmişti. Dolayısıyla bu aşırı yük ve plansız şehirleşme İstanbul'un yükünü artırıyor. İnşallah gerekli tedbirler alınır. 

İMAMOĞLU'NUN DEPREM TOPLANTISINA KATILMAMASI

Millet bu durumdayken CHP'nin siyasi zemin oluşturmaya çalışması doğru değil. Depremde sorumlu olan AFAD'ken, burada sanki ayrı bir çalışma yapılıyormuş görüntüsünü ortaya koymak doğru değil. İBB'nin bu çalışmanın parçası olması gerekir. Çünkü bu siyasi bir konu değil. Devletin, büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyesinin imkanlarının bütünü ortaya konulmalı. Tabii bunu birisi koordine edecek. Koordine edecek de belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı Yardımcısı'dır.  CHP herhalde seçimin bitmediğini zannediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı tabii ki bütün o toplantılarda olmak durumunda. Hükümet ayrı bir yerde olsun, Büyükşehir ayrı bir yerde olsun şeklinde davranamaz. 

TÜRKİYE HER TÜRLÜ HAZIRLIĞINI YAPMIŞ VAZİYETTEDİR

Türkiye için birinci derece milli güvenlik meselesi. ABD için Suriye meselenin önemi nedir? Ortadoğu'da güç elde etmek için burada siyasete yön vermeye çalışıyorlar. Türkiye için bu böyle değil. Bazı çevreler Türkiye bunları söyler ama bu operasyonları yapamaz diyordu. Çok şükür Türkiye'nin istediği istikamette mesele şekillenmeye. başladı. 

30 km derinliğinde orada Türkiye bir terör ordusunun olmasını istenmiyor. Telebyad şuanda işgal altında. İster istemez ABD ile bir uzlaşı içerisinde orada harekatlar devam ediyor. Burada inşallah göz boyamazlar. Türkiye her türlü meydan okumaya hazır bir şekilde tüm hazırlıklarını sürdürmüştür. Türkiye kararlıdır her türlü hazırlığını yapmış vaziyettedir. 

Türkiye tek taraflı harekete geçmemek için iş birliği zeminini kullanıyor. Ama Türkiye zorunlu olarak bu istikamete düşerse zorunlu harekatı yapar, Amerikalılar da bunu biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye bir istikamete girdi. PKK/PYD ile mücadele, S-400 süreci, savunma sanayii... Türkiye tam bağımsız olma konusunda kararlılıkla yürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.