AK Partili Kurtulmuş'tan flaş Trump açıklaması!

AK Partili Kurtulmuş'tan flaş Trump açıklaması!

Barış pınarı Harekâtı'na ilişkin olarak özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolardır. Bu Türkiye'nin 25 yılının yok edilmesi demektir" dedi.

 AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kutulmuş'un açıklamaları şöyle:

"(Gizli ajanda iddiası) Esas gizli ajanda kendi zihinlerinde! Emperyalizmi kendi vatanlarına yaşatmış olanların zihninde hep işgal vardır. Bu yüzden bu densizler bunları söylüyorlar.

"Bu coğrafyanın bir damla petrolünde gözümüz yoktur."

"Bizim tek bir amacımız var. Suriye toprak bütünlüğünü sağlamak. Maalesef birileri Latin Amerika'nın zenginliklerinde gözü olanlar maalesef bunu anlayamıyorlar."

"(ABD'nin açıkça YPG'ye açık bir şekilde 60 bin TIR mühimmat gönderdiği dönemde bu harekatı karmaşık hale getirdi mi?) Fırat'ın doğusu ve batısı, bir tarafta Ruslar, bir tarafta Amerikalılar. Biz bir yandan sahada varlığımızı sürdürürken masada da görüşmeler yaptık. Müzakere ile orada Türkiye askeri kararlılıkla sonuç elde etti. Burada da uzunca bir süredir uyarıyoruz. PKK'ya sağlanan bu silahları  Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'nın yüzüne sürekli vurmuştur."

"Amerika ile ilişkilerimiz ne kadar gerilirse gerilsin ABD Türkiye ile iplerini koparamaz."

"Müttefikinin can düşmanına silah vermek kabul edilemez bir durumdur."

"Bizim tavrımız bellidir. Oyunu görüyoruz, büyük resmi görüyoruz. Terör örgütlerinin taşeron olarak konuşulduğunun... (Programa son dakika ile ara verildi. Akçakale'ye havan mermisi isabet etti.) Çok hain bir durum. Hemen gördüğümüz evin birkaç kilometre ötesinde TSK operasyon yapıyorç. Bizim mehmetçiğimiz tek bir sivilin burnunun kanmaması için uğraşıyor. Ama diğer taraftan teröristler sivilleri hedef alıyor. Kim bu roketleri onlara verdi? Hainlere, teröristlere karşı dünyanın hangi demokratik ülkesinden tepki geldi. Türkiye'nin haklı operasyonu konusunda elli bin tane laf söyleyenler ağzınızı açın da Allah rızası için bir laf söyleyin ya! Sivilleri niye öldürüyorsunuz, bu ne hain bir terör saldırısıdır diye laf söylemek çok mu ağırlarına gidiyor!"

"PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolardır. Bu Türkiye'nin 25 yılının yok edilmesi demektir."
 
"(Trump'ın uçağınız yoksa yenmenizin imkânı yok' açıklamalarına) Sayın Trump'ın çelişkili görünen açıklamalarını bazıları yanlış değerlendiriyor. Aslında Trump'ın açıklamalarına yansıyan bu farklılıklar Amerikan devleti içerisindeki farklı kanatların özellikle Orta Doğu politikası üzerindeki kavganın, gürültünün bir yansıması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.