AK Parti'li Milletvekili Çankırı: Körfezde canlıdan başka her şey yüzüyor

AK Parti'li Milletvekili Çankırı: Körfezde canlıdan başka her şey yüzüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Körfezi’ne yönelik açıklamalarını eleştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önceki gün yerel basın temsilcileriyle gerçekleştirdiği buluşmada İzmir ve Türkiye gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmeleri eleştirdi.

Soyer’e yüklenen Çankırı; “Sayın Soyer 50 yıl önce İzmir körfezinde yüzdüğünü söylüyor. 50 yıl önce İzmir’de başlatılan projenin üzerine bir tuğla ekleyemediniz. Siz ‘körfezde yüzeceğim’ dediniz. Körfezde canlıdan başka her şey yüzüyor. Neymiş efendim, ‘bu kadar ağır bir sorunla karşılaşacağımı bilmiyordum’ diyor. Bu ne demektir? Hayal ihraç ediyorsunuz derken işte bunu kastediyorduk. Siz daha milletin size verdiği makamın sorumluğunu idrak edemeden millete balon sözler veriyorsunuz. Elinizi İzmir’den artık çekin. Bu şehir artık İzmir’de yaşayanlara cevap vermemektedir. İzmir S.O.S vermektedir ama siz hayalci ve romantik söylemlerinizden vazgeçmiyorsunuz. Biraz rotanızı belediye başkanlığı yaptığınız şehre yöneltin” dedi.

unnamed-2.jpg

“MİLLETİN İRADESİNİ SORGULAMAYI BIRAKIN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘algılar olguların önüne geçti’ açıklamasına da tepki gösteren Çankırı; “Algı operasyonlarını siz iyi bilirsiniz. Terörün, teröristin ve terör örgütünün tanımlanmasında farklı ölçekler kullanarak bunu da gayet iyi yapıyorsunuz. Ama millet samimi olmadığınızı gördü. Biz yasadışı derken siz yasal ve meşru zemin oluşturmak istediniz. Millet de size gereken yanıtı. Siz boğaz manzaralı restoranlarda ekonomiden dem vurup millet gerçekleri gördüğü için istikrardan yana tercihini yaptı. Bu saatten sonra da vatandaşın kendi iradesini sorgulamayı bırakın” dedi.

“HANGİ ESERLE KENDİNİZİ ANLATACAKTINIZ?”

Çankırı, AK Parti hükümetlerinin göreve geldiği günden bu yana eser ve hizmet siyaseti yaptığını hatırlatarak Türkiye Yüzyılı vizyonunun çatısını oluşturan dev eserlerle de bu başarıyı ortaya koyduğunu söyledi. ‘siyasi partiler kendini hizmeti ile anlatır’ diyen Çankırı; “Sayın Soyer’e biraz siyaset bilgisi edinmesini tavsiye ederim. Zira Dünyada siyasi partilerin hepsi kendini hizmeti ile anlatır. Ama kendileri hizmetin ne olduğunu, vatandaşın sorununa çözüm aramanın ne olduğunu bilmedikleri için yapılan hizmetlere de yıllardır yüzlerini çevirmişlerdir. Pardon da siz hangi hizmetle kendinizi anlatacaktınız? Yıllardır yüzde 25’lik oy bandından çıkamamanın nedeni de bunun kanıtı olsa gerek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.