AK Partili Nasır’dan CHP’li Sındır’a Hatırlatma

AK Partili Nasır’dan CHP’li Sındır’a Hatırlatma

Depremin olduğu andan itibaren, AK Parti Milletvekilleri olarak sahada vatandaşlarla birlikte olduklarını vurgulayan Nasır, yapılan çalışmaları vatandaşların da yakından takip ettiğini belirtti.

30 Ekim depreminden sonra Hükümet, STK’lar, vatandaşlar ve yerel yönetimlerle birlikte millet olarak tek yürek halinde depreme müdahale edildiğini belirten AK Parti Milletvekili Necip Nasır, toplumlara örnek olacak şekilde sosyal devletin gereklerinin en iyi şekilde yapıldığını söyledi.

Milletvekili Nasır süreçle ilgili şunları söyledi: “Hükümetin çalışmalarının vatandaşlarca taktir edildiği ve bazı farklı siyasi tercihi olduğunu ifade eden İzmirli hemşerilerimizin açık yüreklilik ile basın önünde yapılanları övdüğü bir süreç yaşıyoruz. Olağan işçilik hatası kontrol teşkilatı tarafından tesbit edilerek giderilmiş, sorumlusu meslektaşlarını ve üyesini (Onlarca mühendis ve mimarı) zan altında bırakacak davranış ve eylemde bulunan TMMOB’a bağlı odalara bir meslektaşları olarak tepki göstermek duygusallık değildir. Siyaset üstü deprem gibi bir konuda, Büyük bir özveri ile emek harcayan İşçisinden, Mühendisine, Mimarından, Müteahhitine, Bürokratından Bakanına kadar canla başla çalıştıklarına şahit olduğumuz insanların emeklerine’ de saygılı olmak gerekir ve unutmayalım marifet iltifata tabidir. Allah bir tuğla koyandan razı olsun.

Kamil bey konu ile ilgilendiğimi, İnşaat Mühendisi ve TBMM Bayındırlık İmar ulaştırma komisyon üyesi olduğumu biliyor; sorsaydı merak ettiği soruların cevabını kendisine verirdim.

Deprem gibi siyaset üstü konularda Milletvekili olarak gayemiz Halkımıza ve İzmir’imize kazanımlar sağlayacak birlikteliği sağlamaktır siyasi bir cephe alarak söylemde bulunmak doğru değildir”

neci̇p-nasir.jpg

UZMANLAR İŞİN BAŞINDA

AK Parti Milletvekili Necip Nasır, söz konusu inşaatların denetlenmesi konusunda uzman ekiplerin sahada görev yaptığını da hatırlatarak şu bilgileri verdi : “Kamil bey yapılan inşaatların nasıl denetlendiğini soruyor. Son deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş aynı ilçe içindeki 7 Proje alanında ; TOKİ adına denetim hizmetleri Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş.& Metroplan Müş. Müh.San.ve Tic.Ltd.Şti. İş ortaklığı tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bayraklı ilçesinde yer alan 7 Proje alanında Müteahhit firmanın bulundurması gereken teknik elemanlar haricinde, işlerinin Kontrollük Hizmetlerini yürütmek üzere 1 Proje Müdürü, 1 Kontrol Amiri, 4 İnşaat Kontrol Mühendisi, 1 Jeoloji Mühendisi, 1 Elektrik Kontrol Mühendisi, 1 Mekanik Kontrol Mühendisi, 1 Harita Kontrol Mühendisi, 1 Peyzaj Mimarı, 1 Hak ediş Mühendisi, 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplam 13 personel müşavirlik hizmetlerini yürütmek için görevlendirilmiştir.

Ayrıca Rezerv yapı alanında yer alan; İşlerinin kontrollük hizmetleri için ayrı bir Müşavirlik ihalesi yapılmış, bu ihale neticesinde söz konusu 1.Etap işlerinin kontrollük hizmetleri Tobaş Müh. Müş.A.Ş. tarafından 1 Proje Müdürü, 1 Kontrol Amiri, 7 İnşaat Kontrol Mühendisi, 7 İnşaat Teknikeri,1 Jeoloji Mühendisi, 2 Elektrik Kontrol Mühendisi,1 Elektrik Teknikeri, 2 Mekanik Kontrol Mühendisi,1 Makine Teknikeri, 1 Harita Kontrol Mühendisi,1 Harita Teknikeri, 1 Peyzaj Mimarı, 1 Hak ediş Mühendisi, 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplam 28 personel müşavirlik hizmetlerini yürütmek için görevlendirilmiştir.

Bunun dışında TOKİ tarafından tüm bu süreçler titizlikle takip edilmekte olup her bir iş için TOKİ Tarafından İnşaat, Elektrik, Makin ve Harita Mühendisleri ile Peyzaj Mimarı olmak üzere tüm branşlardan uzman personel görevlendirilmekte, bu personellerde şantiyelerde Müşavir Firma Personellerine ilaveten gerekli denetimleri gerçekleştirmektedirler”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.