AK Partili Özdağ'dan 19 Mayıs mesajı

AK Partili Özdağ'dan 19 Mayıs mesajı

Selçuk Özdağ; “19 Mayıs 1919’da başlayan kararlı mücadeleyi aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz

 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919 tarihi Türk tarihinde çok önemli bir gün. Bundan 98 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş ve istiklal mücadelesine ölümü pahasına kendini adayan kahraman Türk milleti bağımsızlık meşalesinin ateşini altın harflerle dünya tarihine yazdırma başarısını göstermişti. Bir millet ancak aydınlarıyla, askerleriyle, vatandaşıyla, çoluğu ve çocuğuyla birlikte olabilirlerse bir şeyleri başarabilirdi ve başardılar. O gün başlatılan ekonomi, kültür, demokrasi mücadelesi ve Cumhuriyeti yaşatma mücadelesi bugün aynı şekilde ve kararlılıkta devam ediyor” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 19 Mayıs 1919 günü başlatılan ekonomi, kültür, demokrasi mücadelesi ve cumhuriyeti yaşatma mücadelesi bugün aynı şekilde ve kararlılıkta devam ettiğini ifade etti. Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı 1921 yılında İstiklal nedeniyle bir anayasa yapıldığını, bunun da o günün şartlarında sivil bir anayasa olduğunu belirten Özdağ, "O günden bu güne kadar hiçbir zaman siviller bir anayasa yapamadı. 16 Nisan’da gerçekleşen 18 Maddelik Anayasa Maddesi değişikliğine millet iradesiyle “Evet” denmesinin ardından İstikbal anayasasını da biz yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ekonomide, kültürde her alanda başlattığı bağımsızlık mücadelesini bugün AK Parti aşkla ve şevkle yapmaya devam ediyor. Atatürk’ün o dönemlerde yaptıklarını ve yapmak istediklerini Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı daha da üst seviyelere taşıyarak fazlasıyla yapıyor. Atatürk ‘Demirağlar’ diyordu. Yüksek Hızlı Trenler milletimize en iyi şekilde hizmet veriyor. Atatürk barajlar diyordu, Dünyanın en büyük barajını kazandırdık. Okullar mı bizim dönemimizde Türkiye’de üniversite sayısı 200’ü buldu. Yollar, Sanayiler, tanklar, uçaklar hepsi AK Parti iktidarları döneminde zirveye taşındı. Atatürk ‘muasır medeniyetler seviyesi’ diyordu. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak Sayın Erdoğan’ın yaptıklarıyla olur. Eğer bir Atatürkçü varsa, eğer Atatürk’ün yapmak istediklerini daha da üst seviyelere taşıyan lider varsa o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRK MİLLETİNİN DEĞERİDİR

Mustafa Kemal’in Türk milletinin değeri olduğunu kaydeden Özdağ, “Bu nedenle başka hesaplar peşinde koşarak Atatürk’e veya tarihin diğer değerlerine yönelik hadsiz, edepsiz ve ahlaksız sataşmaları kabul etmemiz asla mümkün değildir. İnönü’de, Mareşal Fevzi Çakmak’ta öyledir. Eğer varsa verecekleri hesap bir tek Allah’a verirler. Bu isimler Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayakta tutmak için mücadele verdiler. Siyasilere ve devlet adamlarına böyle bakmak gerekiyor. Mustafa lider olduğunda 35 yaşındaydı. Şam’da, Trablusgarp’ta, Balkanlar’da kendisine inananlarla cepheden cepheye koştu. Bunları yaparken de ailelerini, çocuklarını, anne baba görmediler. Bin bir zorluklar içerisinde bir İmparatorluğu yeniden diriltmek istediler. Kahramandılar, idealisttiler. Kollarında belki Osmanlı ölmüştü ama kucaklarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğmuştu. İngilizler, Fransızlar, Ruslar, Yunanlılar, Ermeniler, İtalyanlar her yeri kuşatmışlar. Kuşatılmayan kala kala 6 il kalmış. Böyle bir zor şartlar içinde çıkıp, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir adam gerçek bir kahraman, lider, vatanseverdir. ‘Mandacılık’ diyorlar. Mustafa Kemal yine atılarak, ‘Yok, hayır. Ya istiklal ya ölüm’, ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıhta tüm vatandır” diyor. Bize böyle bir mücadeleden sonra 780 Bin metrekare bir vatan toprağı bahşettiler. Her insan gibi onun da hataları mutlak vardır. Ama yok ‘anası şuymuş, babası şuymuş, hanımı sevgilisi buymuş’ diyerek densizlik yapmak, yatak hikayelerinden tarihçilik yapmak bizim tarihimizde yoktur” dedi.

MİLLETLER KAHRAMANLARIYLA YAŞAR

Milletlerin kahramanlarıyla yaşadıklarını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti, "Kahramanlıktan sadece savaş meydanlarında yiğitlik yapılması anlaşılmamalıdır. Edebiyatın, insanlığın, gönül ve inanç ve dahi siyaset alanımızın da kahramanları vardır. Gazi Mustafa Kemal, Alparslan gibi, Yavuz gibi, Fatih gibi, milletimizin önemli tarihî şahsiyetlerinden biridir. Önemi, hem verdiği mücadeleden hem de yeni bir devletin ihya ve inşacısı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin banisi olmasından gelmektedir. Onu kalıcı yapan da, arkadaşlarıyla beraber, bugün üzerinde yaşadığımız ülkeyi emperyalizm canavarının ağzından alarak millete emanet etmesidir. Önümüzdeki temel hedef, Türkiye’nin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, gelecek nesillere demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan daha da gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, vatandaşlarını yüksek gelir seviyesine ulaştırmış, mutlu ve huzurlu bir ülke bırakmaktır. Böyle bir Türkiye, ‘muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma’ hedefini yakalamamızı da mümkün kılacaktır. Bu konuda şüphesiz en önemli görev sevgili gençlerimize düşmektedir. Türkiye’yi ileri götürecek, bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşıyacak güç, genç nüfusumuzdur. Gençlerimizin ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatta aktif birer birey olarak daha fazla rol üstlenmelerini arzuluyoruz. Gençlerimizi çağımızın rekabetçi şartlarına hazırlarken; onların yüksek ideallere sahip, özgür düşünceli, milli ve manevi değerlerine bağlı, yenilikçiliğin peşinde koşan, sadece tüketen değil, araştıran, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Bizlere bu cennet vatanı bırakan Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.