AK Partili Özdağ’dan “Malazgirt Müzesi” önerisi

AK Partili Özdağ’dan “Malazgirt Müzesi” önerisi

"Ecdadımızın bizlere bıraktığı emaneti korumak ve ebediyete kadar yaşatarak muhafaza etmek boynumuzun borcu”

 

Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Malazgirt savaşı ve zaferi Anadolu’yu Türkleştirmemizin ve vatan yapmamızın önemli bir sembolüdür. Malazgirt ve diğer büyük tarihi zaferlerin adını ve maneviyatını yaşatarak Anadolu’yu Türkleştiren ve Müslümanlaştıran ecdadımıza olan şükran borcumuzu ödeyebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirtte hem açık alan hem de panoramik olmak üzere şanlı zaferin 946. yıldönümünde müze kurulmasını öneriyorum. Ecdadımızın bizlere bıraktığı emaneti korumak ve ebediyete kadar yaşatarak muhafaza etmek boynumuzun borcu” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Malazgirt’te hem açık alan hem de panoramik olmak üzere müze kurulmasını önerdi. Özdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’un Fethi’ni, Çanakkale Zaferini, Sakarya Meydan Muharebesi galibiyetini ile Afyon Kocatepe kutlamalarını Cumhurbaşkanlığı ukdesine almış olmasından dolayı bahtiyarlık duyuyoruz. Malazgirt’te büyük bir müze yapılmalıdır. Bu hem açık alan müzesi hem de panoramik müze olmalıdır. Alparslan’ın Anadolu’yu fethi herkese takdim edilmeli. Malazgirt ve Muş bütün Türk Dünyası ve Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları tarafından ziyaret edilmeli. Alparslan’a şükran duygularımızı ifade etmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Malazgirt kutlamalarına katılıyor olmasını da Alparslan’a bir saygı, bir vefa, görev ve bir muhabbetin, sevginin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bu topraklarda Alparslan’lar hiç eksik olmadı, olmayacak inşallah” diye konuştu.

MALAZGİRT ANADOLU’YU VATAN YAPMAMIZIN BİR SEMBOLÜDÜR

“Malazgirt Savaşı Anadolu’yu Türkleştirmemizin ve vatan yapmamızın önemli bir sembolüdür. Anadolu’yu Türkleştiren ve Müslümanlaştıran, Anadolu kapılarını bizlere açan başta Sultan Alparslan ve arkadaşları olmak üzere 50 Bin kahramanı rahmetle anıyorum” diyen Özdağ, “1071’den önce birçok yer fethedilmişti. 1048’deki Hasankale zaferinden sonra Anadolu’ya yayılmaya başlayan kahraman askerlerimiz 1059’da Sivas ve Malatya’yı ele geçirdi. Alparslan, 1064’te Kars’ı fethetti. 1067’ye gelindiğinde Kayseri, Niksar ve Konya fethedilmişti. Afşin Bey, 1068’de Anadolu’yu boydan boya geçerek, İstanbul Boğazı’na kadar gelmişti. Bu noktada Malazgirt Zaferini önemli kılan husus; Türkmenler Anadolu’nun doğu ve orta kısımlarını fethetmişlerse de bu topraklar henüz Türkmenler için emin bir yurt olmadığıydı. Çünkü Türkmenler düzenli Bizans orduları ile başa çıkacak durumda değillerdi. Bu yüzden Bizans orduları üzerlerine geldiği zaman Türkmenler, Kafkaslara çekiliyorlardı. Bunun yanı sıra Anadolu’da fethedilmemiş birçok mevki ve kale vardı. Türkmenlerin bu yerleri ele geçirmesi çok zordu. Bu durumda Selçuklu orduları da Türkmenleri himaye için her zaman Anadolu’ya yardıma gelemiyordu. 26 Ağustos 1071’de kazanılan Sultan Alpaslan’ın büyük Malazgirt zaferi Bizans ordusunu ve gücünü çökerterek Anadolu’nun kapılarını bir daha kapanmamak üzere sonuna kadar Türklere açması açısından çok önemlidir. Malazgirt ve diğer büyük tarihi zaferlerin adını ve maneviyatını yaşatarak Anadolu’yu Türkleştiren ve Müslümanlaştıran ecdadımıza olan şükran borcumuzu ödeyebiliriz. Bu ecdadımızın bizlere bıraktığı en büyük emanet olup, bu emaneti korumak ve ebediyete kadar muhafaza etmek boynumuzun borcu” dedi.

SONSUZA KADAR HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAYACAĞIZ

“Anadolu toprakları ilelebet bizim olacaktır. İlelebet Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak anılacaktır. Sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti. “Bizim bir tane devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bir tane bayrağımız var o da şerefli ay yıldızlı Türk bayrağımız. Biz bayrağımızın yanında başka bir bayrağın dalgalanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bu topraklarda dünden bugüne bin yıl içerisinde 10 Milyon şehit verdik. Bu toprakları vatan yaptık, bu topraklarda devlet kurduk. Şimdi bu devleti sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevi.1071’de bize resmi olarak açılan bu vatan toprakları üzerinde birileri bizi sürekli takip etti, bölmeye, kardeşi kardeşe vurdurmaya kalktı. Ama emellerine asla ulaşamayacaklar, buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz bu devleti sokakta bulmadık. Bin yılda vatan inşa ettik ve demokrasiyi, cumhuriyeti içselleştirdik. Zenginleşmek ve özgürleşmek istiyoruz. Bu topraklarda istiklalin ve istikbalin ümidi olmak istiyoruz. Malazgirt Zaferinin 946. yıl dönümünde Sultan Alparslan’ı ve askerlerini rahmetle anıyoruz. Alparslan’ın gayesini ve ideallerini yaşatan herkese selam olsun. Türkiye’de kırılma noktaları Malazgirt Zaferidir, İstanbul’un Fethi’dir, Çanakkale, Kocatepe ve 1919 Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı’dır. Demokrasiyi içselleştireceğimiz 1950 seçimleridir. 15 Temmuz 2016 darbe girişimine meydan okuyan ve demokrasiyi içselleştiren insanlardır. Anadolu ilelebet sonsuza kadar bizim vatanımız ve devletimiz olarak kalacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.