AK Partili Sürekli: “CANINI VERİYOR AMA SEÇİLEMİYOR”

AK Partili Sürekli: “CANINI VERİYOR AMA SEÇİLEMİYOR”

Yeni anayasanın referandumdan geçmesinin, 8 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının seçilme yasağının kaldırılması anlamına geldiğini söyleyen Sürekli, “18 yaşındaki genç canını veriyor ama seçilemiyor. Biz buna son vereceğiz” dedi.

Sıkmadık el, kazanılmadık gönül bırakmayacaklarını her fırsatta dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Menemen’de esnaf, ev ve kahvehane ziyaretlerine devam etti. Lise Caddesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Sürekli daha sonra Yeni Foça Semt Polikliniği açılışını gerçekleştirmek üzere Foça’ya geçti. Buradaki programın ardından Menemen Devlet Hastanesi’nde Palyatif Bakım Servisi, ek poliklinik binaları ve hükümlü koğuşlarının açılışlarını gerçekleştiren Sürekli, Menemen Merkez Mahallesinde esnaf ziyaretlerine devam etti. Asarlık’ta geniş katılımlı bir mahalle toplantısına katılan Sürekli gençlerin seçilme hakkının önündeki engellerin yeni anayasa ile ortadan kaldırılacağına dikkat çekti. Menemen programına devam eden Sürekli, Ahıhıdır Mahallesinde kahvehane ve ev ziyaretleri ile vatandaşlardan “EVET” oyu istedi.

“BU YASAĞI KALDIRACAĞIZ”

Seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesinin de AK Parti hükümetleri döneminde yapılmış bir icraat olduğunun altını çizen Sürekli, “Bugün seçme hakkına sahip olan ama seçilme yasağı bulunan 8 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlerimizin önündeki bu yasağı kaldıracağız. Yani seçme hakkına sahip olup seçilme hakkına sahip olmayan bir kitlenin önündeki siyaset yapma, siyaset yoluyla seçilme yasağını kaldıracağız.”dedi.

“CANINI VERİYOR AMA SEÇİLEMİYOR”

18 yaşındaki bir delikanlı suç işlediğinde ‘Sen artık çocuk değilsin. Yetişkin insanlar nasıl yargılanıyorsa sen de orada yargılanacaksın’ diyoruz. Bu noktada 18 yaşındaki biri suç işlediğinde çocuk değil ama karar verici olma noktasında bir irade ortaya koyma ihtiyacı hissettiğinde ’Sen çocuksun, bu ehliyete sahip değilsin’ diyeceğiz. Bu adalet olur mu? Bu hakkaniyet olur mu? 20 yaşındaki bir gençten vatan için canını istiyoruz ama ‘Ben Muhtar, Meclis Üyesi olmak istiyorum, yöremde, beldemde sorumluluk almak istiyorum’ dediğinde ‘Sen buna ehil değilsin. Böyle bir sorumluluğu alamazsın’ diyoruz. Bu adalet olabilir mi” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.