AK Partili Sürekli, kentsel dönüşüm açıklaması

AK Partili Sürekli, kentsel dönüşüm açıklaması

İzmir Medya Platformu, AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde başkanlığa seçilen Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret etti

AK Partili Sürekli ziyarette yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesinin talep ettiği krediyi onaylaması sonrası Tunç Soyer’in Teşekkür ettiğini belirterek, Kentsel dönüşüm ve Karşıyaka stadı gibi konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Göreve yeni seçilmesi nedeniyle İzmir Medya Platformu tebrik ziyaretinde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de kentsel dönüşümle ilgili gerekli adımların atılacağının altını çizerek, “Kentsel dönüşümde kendisine özgü bir kolaylık sağlanacak. Finansman konusunda rakamlar yükseltildi, kazanılmış mülkiyet haklarının korunması yolunda bir karar alındı. Şu anda ilçe belediyeleri kazanılmış mülkiyet haklarını korumak için plan çalışmalarını yapıyorlar. Kentsel dönüşümün önü açıldı” dedi.

fd140b98-37d2-48a9-a894-b33902588b21.jpg

HÜKÜMET-YEREL YÖNETİM İŞ BİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mesajlarına değinen Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmir mesajları çok önemliydi. İzmir'e ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talep ettiği krediyle ilgili süreç anında çözüme kavuştu. Kredinin uzatılmasıyla ilgili onay çıktı. Son 3-4 yıl içinde buna benzer önemli adımlar attık. Özkanlar Pazaryeri'nin çözümü de ortaklaşa bir çalışmanın ürünüdür. Karabağlar Yeşillik Caddesi'nin devri konusu hızlı bir şekilde gerçekleşti. Buca Metrosu'nun ve Çiğli Tramvayı'nın onayı alındı. Bunlar İzmir'i ilgilendiren önemli konular” diye konuştu.

'O STAT ORAYA YAPILACAK!'

Karşıyaka Stadı ile ilgili gelinen son nokta hakkında da bilgi veren Sürekli, “Stadyum normal şartlarda bitmiş ve Karşıyaka Spor Kulübümüz 2-3 yıldır burada oynuyor olacaktı. Temennimiz kulübümüzün Süper Lig'de olması yönündeydi. Çünkü stat büyük bir avantaj getirirdi. Artık stadyum üzerinden siyaset yapmama kararı aldık. Stat engellendi. İzmir'deki ilk stat projesi Karşıyaka Stadı projesidir. Şu anda Karşıyaka Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir çözüm üzerinde çalışılıyor. Herkes elini taşın altına koyuyor. Pandeminin ikinci pikinden önce bir mesafe kaydedilmişti. Şimdi protokolle ilgili son rötuşler yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanımızı İzmir'e bekliyoruz. Sonuç olarak o stat oraya yapılacak” ifadelerini kullandı. 

HASTANE YIL SONUNA DOĞRU AÇILIR

Şehir hastanesi projesinde sona yaklaşıldığını hatırlatan Sürekli, “Hükümetimizin girişimiyle yüklenici firmanın finansa erişimi sağlandı. Hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Ekim ayında sona doğru gelineceğinin bilgisini aldım. Fiziki olarak bina 29 Ekim'de açılmış olacak ama tıbbi hizmet verilmesi için Aralık-Ocak ayını beklememiz gerekecek” dedi. Sürekli, İzmir Elektrik Fabrikası'nın ise müze olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, Covid 19 nedeniyle 1 yıldır tüm etkinlikleri iptal ettiklerini belirterek, maske ve mesafe kurallarına dikkat ederek 1 yıl sonra çeşitli ziyaret ve etkinlikler yapmaya başladıklarını bu çerçeve de göreve yeni seçilen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduklarını belirterek, siyasi partiler, yerel yönetimler ve iş dünyası ile bir araya geleceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.