AK PARTİLİ SÜREKLİ: “MECLİS DAHA DA GÜÇLENİYOR”

AK PARTİLİ SÜREKLİ: “MECLİS DAHA DA GÜÇLENİYOR”

İktidara geldiklerinde beri hep güçlü iktidara vurgu yaptıklarına değinen Sürekli, yeni sistemle Meclisin zayıfladığı iddialarının asılsız olduğunu, aksine Meclisin daha da güçlendiğini ifade etti.

Halkoylaması çalışmalarına Başbakan Binali Yıldırım’ın Gaziemir’de gerçekleştirdiği mini mitinge katılarak devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli buradaki programın ardından Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Daha sonra Ataşehir’de Halk Eğitim Merkezi öğretmenleriyle buluşan Sürekli, Evka 5 Mahallesinde ev ziyaretleriyle programını sürdürdü.

Sürekli, Evka 5’teki bir ev ziyaretinde yetki karmaşasının ülkenin başına çok iş açtığını, 2011'de yaşanan anayasa kitapçığı fırlatma krizinin bu ülkeyi yüzde 23 fakirleştirdiğini dile getirdi. 

“BUNUN NERESİ KÖTÜ”

Anayasa değişikliğiyle Meclisin güçlü, Cumhurbaşkanı ve kabinesinin hesap verir konuma geleceğine işaret eden Sürekli, "Şu an Cumhurbaşkanının mevcut anayasa göre yetkileri çok ama hesap vermiyor. Cumhurbaşkanını halk seçiyor, her şey değişti, millet seçtikten sonra bu sistem sürdürülemez. Bu Pazar günü oylanacak değişiklik 2007’deki değişikliğin, cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesinin tamamlayıcı işlemidir. Orada o karar verildi, yetkiyi verdiniz, cumhurbaşkanını 'ben seçeceğim' dediniz. Şimdi seçtiğiniz cumhurbaşkanına 'hükümeti de sen kur, hesabı da sen ver' diyeceksiniz. Her türlü yaptığı işten dolayı hesap verecek, bunun neresi kötü?" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.