AK Partili Sürekli, referandumu değerlendirdi

AK Partili Sürekli, referandumu değerlendirdi

Barzani'nin bu pervasız hareketi ne yazık ki hiç hoş olmayan gelişmelerin de yaşanacağı bir sürecin başlangıcı olacak" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin yaptığı referandumun ne Irak Anayasasına nede uluslararası hukuka uygun olmadığını ifade eden Sürekli, "Barzani'nin bu pervasız hareketi ne yazık ki hiç hoş olmayan gelişmelerin de yaşanacağı bir sürecin başlangıcı olacak" dedi.

Bornova'da bir dizi programla vatandaşların taleplerini dinleyen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, mahalle muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda mahallelerde yaşanan sorunları dinledi, tek tek not alarak gerekli girişimlerde bulunacağı sözünü iletti. Muhtarlarla buluşmasının ardından ev ziyaretleriyle programına devam eden Sürekli daha sonra Ege Balkan Türkleri Federasyonunu ziyaret ederek talep ve önerileri dinledi. Buradaki programının ardından Eğridere Mahallesinde esnaf ziyareti yapan Sürekli, kahvehanede oturan vatandaşlarla ayran içti, sohbet etti. Kayadibi Mahallesi sakinleriyle de bir araya gelen Sürekli mahalleliyle çay içti, taleplerini dinledi. Bornova programının ardından Anadolu Birliği Derneğini ziyaret eden Sürekli yoğun ilgiyle karşılandı.

"YOK HÜKMÜNDEDİR"

Anadolu Birliği Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada Türkiye sınırlarının yanı başında yeni bir çatışma ortamı oluşmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Sürekli, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere hükümetimizin tavrı açıktır. Tüm bu uyarılarımıza rağmen yapılan ve Irak'taki hukuka da uygun olmayan referandumun, sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ettiğimizi bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.