AK Partili Sürekli, "Tesis çok, başvuru az!"

AK Partili Sürekli, "Tesis çok, başvuru az!"

AK Partili Sürekli, İzmir Tabip Odası’nın sağlık çalışanlarının barınma sorunu yaşadığı ve bazılarının da araçlarında kaldığına yönelik açıklamalarına konaklama tesisi listesiyle karşılık verdi.  

 AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Ne yazık ki; özgün birkaç örnek üzerinden genelleme yapılıyor. Şu anda sağlık çalışanlarımızın hiçbir barınma sorunu yoktur. Valiliğimize ve tüm kamu kurumları bünyesinde faaliyet gösteren 28 konaklama tesisi sürecin başından bu yana sağlık çalışanlarımızın barınmaları için hizmet veriyor ve halen büyük oranda boşlar. İzmir Tabip Odası, üyelerinin haklarını savunurken, doğru bilgilendirme de yapmalı.” diye konuştu.

Tesis çok, başvuru az!

İzmir Tabip Odası’nın sağlık personelinin barınma sorunu olduğuna yönelik açıklamasının dayanaksız ve gerçek dışı olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir Valiliği’nin ilk andan itibaren İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kurumsal tüm konaklama tesislerini ücretsiz olarak kendilerine açtığını hatırlattı. Başkan Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şu anda;  İzmir metropolde, tüm hastanelerinden erişilebilecek noktalarda 12 konaklama tesisi hizmet veriyor. Dış ilçelerde ise 16 tesisimiz sağlık çalışanlarına barınma ve karantina ihtiyaçları için ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Valiliğimize, üniversitelerimize ve diğer kurumlarımıza ait misafirhane, otel ve konaklama tesisleri aynı zamanda, İzmir’de karantinada olanları da barındırıyor. Yine de en yoğun talebi karşılayacak durumda. En çarpıcı örnek Balçova Termal Tesisleri…Halen bir sağlık çalışanımız bu tesisten yararlanmak için başvurmamış. Kişisel tercihleri ve koşulları farklı olabilir. Ancak, isterdik ki meslek kuruluşları, kamuoyuyla paylaştığı bilgileri gerçek verilere dayandırsın, kimseyi yanıltmasın. Çünkü şu anda en son ihtiyacımız olan şey, yalan yanlış, kışkırtıcı ve olumsuz açıklamalarla kamuoyunu germektir.”

Korona ile savaşımızda, kurumlar arası eş güdüm örnek düzeyde

İzmir’in, Türkiye’deki ilk vaka görülmeden önce sağlık alt yapı planlamasını yaptığını belirten Başkan Sürekli, İl Sağlık Müdürlüğü’nün gelişmelere bağlı olarak, tarama ve ihtiyaçlara yönelik çalışmalarını da başarıyla götürdüğünü söyledi. Başkan Sürekli, sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’İzmir, evde kalma oranından sokağa çıkma yasağına; dayanışma örneklerinden, sağlık hizmetlerine kadar her kritik tedbirde oldukça kararlı ve başarılı. Korona ile savaşımızda, kurumlar arası eş güdüm örnek düzeyde. İzmirli hemşerilerimiz oldukça duyarlı. Bu ruhu ve güven ortamını bozacak her türlü açıklamadan, eylemden imtina etmek zorundayız. İlk koşulu izolasyon olan bu salgın mücadelesinin, ikinci koşulunun da ortak akıl ve duruş olduğunu unutmamalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.