AK Partili Tunç'tan Kocaoğlu'na: "Kentin ihtiyaçları önceliğiniz olmalı"

AK Partili Tunç'tan Kocaoğlu'na: "Kentin ihtiyaçları önceliğiniz olmalı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP’deki genel başkanlık yarışı ile ilgili yaptığı açıklamalara AK Parti cenahından da eleştiri geldi.

Geçtiğimiz ayın meclis toplantısında Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti’yi görevden almalarla ilgili eleştirdiğini hatırlatan AK Parti’li Meclis Üyesi İmet Tunç, “Sayın Kocaoğlu, seçimle gelen başkanları görevden almakla ilgili olarak partimizi suçluyor. Kendisi de ortada delege iradesiyle seçilen bir genel başkanın değişmesini istiyor. Kendisinin demokratik kriterini öğrenmiş olduk” diye konuştu.

Tunç, Kocaoğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde de belirlenmiş belediye başkan adaylarına da müdahalesini hatırlatarak, “Mecliste de kendisine bunu hatırlattık. Ancak ilginçtir Kocaoğlu çıtayı yükseltti ve genel başkan değiştirmeye kadar vardırdı” ifadesine yer verdi.

İzmirlilerin yerelde hizmet beklediğinin altını çizen Tunç, “Doğrusu merak ediyorum. İzmir’in ulaşımı kurtarıcı gözüyle bakılan bütün projelere rağmen hala çileden çıkaracak kadar sıkıntılı. Kentsel dönüşüm, altyapı sorunları olduğu gibi duruyor. Yani İzmirli çok büyük hizmetler aldı ve İzmir’in hiçbir ihtiyacı kalmadı da onun için mi Kocaoğlu Ankara’daki genel başkanlık kavgalarına giriyor. Aziz Kocaoğlu öncelikle İzmir’in sorunlarını çözsün ondan sonra neyle uğraşacaksa uğraşsın. Üyesi bulunduğumuz belediye meclisinde de CHP’nin sorunlarını mı konuşacağız? Başkan Kocaoğlu’nun kafası bunlarla meşgulse bizim hizmet konuşma şansımız yok zaten” açıklamasını yaptı. Tunç, başta Kocaoğlu olmak üzere tüm seçilmişlerin İzmir’in ihtiyaçları için hareket etmeye çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.