AK Partili Ünal'dan ABD'nin yaptırım hamlesi sonrası flaş açıklama!

AK Partili Ünal'dan ABD'nin yaptırım hamlesi sonrası flaş açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal açıklamalarda bulundu

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Öncelikle meseleye kendi çerçevesinde değil bağlamında bakmak gerekli.Türkiye bir süreden beri bölgesinde neyin mücadelesini veriyor? Ve Türkiye hangi sınamalardan geçiyor. Hem ekonomi anlamında hem de vekalet savaşları anlamında. Bölgede Türkiye uzunca bir süreden beri kendi güvenliğini sağlamak, kendi hava savunma sistemini kurmak, sınır güvenliğini, toprak bütünlüğünü ve Doğu Akdeniz'deki haklarını korumak için mücadele veriyor. 

Türkiye, ABD ile olan ilişkilerinde şimdiye kadar sorumluluklarını her zaman yerine getirdi. Trump'ın azil süreci daha çok seçimlere yönelik. Trump baskı altına alınmaya çalışılıyor. Mesele Türkiye'nin kendisini anlatması değil. Ne Doğu Akdeniz'de, ne Suriye'de, ne Kuzey Irak'ta geri adım atmamız gerekiyor. Türkiye 17 yıldan beri bölgesinde teslim olmayarak önemli bir mesafe katetti. 

İŞTE TORBA YASADA TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİREN MADDELER

Yasanın Türkiye ile ilgili kısmında, Ankara'nın S-400 hava savunma sistemlerini alım işlemlerine devam ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmemesi öngörülüyor. Aynı zamanda Türkiye'ye ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele (CAATSA) Yasası kapsamında yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Bütçenin, "Ulusal Savunma Stratejisi Kapsamında Modernizasyon Programları" kısmında da Türkiye tarafından sipariş edilen uçakların alımı için 440 milyon dolarlık fon ayrılacağı kaydediliyor. Yasada, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması gerektiği de vurgulanıyor. 

Yasa, Pentagon'a, F-35 üretim bantları olan Lot 12, 13 ve 14 kapsamında, Türkiye'nin siparişlerini en üst seviyeye çıkararak üretime sokması ve ABD Hava Kuvvetleri için yapılandırılarak satın alması için ek fon sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.