AK PARTİLİ YILDIRIM: "BİZDE ÇATLAK DA ÇİZİK DE OLMAZ"

AK PARTİLİ YILDIRIM: "BİZDE ÇATLAK DA ÇİZİK DE OLMAZ"

Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Konak’ta yeni içkili mekan alanlarının belirlenmesi ve alkol ruhsatlarına onay verilmesi konusunda AK Parti Konak meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmaya AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım el koydu.

Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Konak’ta yeni içkili mekan alanlarının belirlenmesi ve alkol ruhsatlarına onay verilmesi konusunda AK Parti Konak meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmaya AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım el koydu.

Her iki tarafla ayrı ayrı görüştüğünü, ortada bir sorun olmadığını belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, grup toplantılarına katılmadığı için de eleştirilen Ömür Şanlı’dan düzenli katılım sağlamasını  istedi.

BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMAYA GEREK YOK

Ak Parti Konak Meclis Grubu'nun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etkin muhalefetini sürdüreceğine dikkat çeken Yıldırım, meclis üyelerinden her konuda aynı düşünmelerini beklemenin doğru olmadığını ifade etti. 

HER İKİ TARAFLA DA GÖRÜŞTÜM

Farklı görüşlerin parti disiplini içerisinde özgürce ifade edildiğini vurgulayan Yıldırım, "Her iki tarafla da görüştüm. Tarafları dinledim. Ömür kardeşimiz de Sait başkanımız da kendi pencerelerinden bakış açılarından olayı değerlendiriyorlar. Her ikisinin de haklılığı vardır. Bizim için esas olan parti çalışmalarına teşkilat çalışmalarına daha fazla katılım göstermeleri, grup toplantılarına mazeret olmaksızın devamlılıklarının sağlanması. Nihayetinde her iki taraf da vatandaşların düşünce ve beklentilerini ortaya koymuştur” diye konuştu.

İKİ GÖRÜŞE DE SAYGI DUYUYORUZ

Partisinin Grup Başkan Vekili Mehmet Sait Başdaş ve Esnaf Komisyonu Üyesi Ömür Şanlı’nın farklı görüşleri savunmasının haklı ve demokrasinin gereği olduğunu vurgulayan Yıldırım, iki tarafın görüşlerine de saygılı olduklarını belirtti.

ÇATLAK DA ÇİZİK DE OLMAZ

Yıldırım, “Ömür Şanlı arkadaşımız esnafın temsilcisi. Doğal olarak kendi çerçevesinden bakarak esnafın lehine olacak şekilde kendini konumlandırıyor. Haklıdır. Görevi gereği haklıdır. Bir kısım arkadaşımız da vatandaşlardan gelen ‘İçkili mekanlar mahallelere sokak aralarına kadar yayılmasın, gürültü kirliliği, asayiş olayları oluyor’ şeklinde bir yaklaşımı önemsiyor. İki bakış açısı da sağlıklıdır. Burada bir çelişki veya karşıtlık yoktur. Demokrasinin güzelliği vardır. Farklı düşünceler olacaktır. Farklı kesimlerinin beklentileri de bu arkadaşlar tarafından yansıtılacaktır. İki görüşe de saygı duyuyoruz. Burada herhangi bir yaptırımın veya herhangi bir tarafın görüşünün dışlanmasını doğru bulmuyorum. Ak Parti Konak Grubu'nda çatlak da çizik de olmaz. Elbette farklı görüşler olabilir görevleri de bunu gerektirir. Buradan fitnecilere ekmek çıkmaz” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA KONSANTRASYON VE CİDDİYET BEKLİYORUZ

Ömür Şanlı’nın kendisine mazeret bildirerek bazı grup toplantılarına katılmadığını aktaran AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım,  yaz döneminde gösterdikleri ‘esnekliği’ bundan sonra göstermeyecekleri mesajını da verdi:

“Bazı arkadaşlarımız çalışma yöntemleriyle ilgili kendi aralarında sorunlar yaşamış olabilirler. Nihayetinde burada yerel yönetimler başkanımız ve grup başkanı olarak ben varım. Gerekli görüşmeleri yaparız. Performans düşüklüğü olabilir. Mazeretleri olabilir. Ancak toplantılara mazeretsiz katılım yoktur. Grup toplantılarına katılmayan arkadaşlarımız da bugüne kadar hep mazeret belirtmiştir. Ömür arkadaşımız bu konuda hassastır. Daha fazla katılımı bekliyoruz elbette. 2019 seçimleri var önümüzde. Daha fazla teşkilatla iç içe olmalarını, grup toplantılarına ve ekip çalışmasına hassasiyet göstermelerini istiyor ve bekliyoruz. Yaz dönemi nedeniyle arkadaşlarımızı biraz esnek bırakmış olabiliriz. Ama artık daha fala konsantrasyon ve ciddiyet bekliyoruz. Biz de takip edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.