AK Partili Yıldırım'dan İzmir'de önemli açıklamalar!

AK Partili Yıldırım'dan İzmir'de önemli açıklamalar!

28. Dönem TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım okul açılışında konuştu

Yıldırım ve öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu'nun açılışına katıldı. Çok sayıda veli ve öğrencinin hazır bulunduğu programda, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve Ege Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da katıldı. Açılışta miniklerin halk oyunu gösterisi de protokolden alkış aldı. Yıldırım, “Bu sene hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız, eğitim bütçesine en yüksek bütçeyi ayırdı. Eğitime 188 milyar bütçe ayrıldı. Eğitim, sağlık, emniyet, adalet; Türkiye'yi bu dört temel üzerinde yükselteceğiz. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağız” diye konuştu.

12 Eylül'ün nadir de olsa iyi yaptığı işlerden biri 24 Kasım”

28. Dönem TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. 12 Eylül ülkemize çok zarar verdi ama nadir de olsa iyi yaptığı işlerden biri de 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü ilan edilmesi. 2017 yılında İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Yahşi ve Özgener-Aliberti aileleri ile bir araya gelerek sözleşme imzaladık. Amaç, mevcut olan ve ihtiyaca cevap vermeyen gayet eski okulu yıkıp yerine çok güzel 24 derslikli bir okul yapılmasıydı. Bir yıllık sürede inşaatı büyük bir gayretle tamamladılar. Evlatlarımız bir müddet okullarından uzak kaldılar. Artık kendi yuvalarına, yepyeni güzel bir şekilde yapılmış okullarına dönüyorlar. İnşallah eğitimlerini en güzel şekilde sürdürecekler ve geleceğimizin güvencesi gençlerimiz olarak yetişmiş olacaklar” dedi.

26. okul müjdesi

Okulun hayırseverler tarafından yaptırıldığını hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu okul, hayırseverlerimizin eğitim camiamıza kazandırdığı güzel bir eser. İzmir bu açıdan bereketli ve örnek bir şehir. Hayırseverlerimiz 25 tane okul yaptırıyor. Bugün bir müjdemiz daha var. 25'in üzerine yeni bir okul daha geliyor. Bunu da buradan açıklıyoruz. İzmir Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Özgener kardeşime, ‘babalar için bir okul var, analar için yok mu' dedim. O da 'başım gözüm üstüne' dedi. Bir de anneleri için böyle güzel bir okulu yaptırmaya karar verdiler. Hayırlı uğurlu olsun. Devlet elindeki bütün imkanlarla okullarımızı yapmaya gayret ediyor ama her zaman devletin kaynakları yeterli gelmiyor. Yardımlaşarak bu işlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor. İzmirli hayırseverlerimizin çok daha fazlasını yapacağına yürekten inanıyorum. Büyük bir kampanyayla İzmir'de tekrar seferberlik başlatmak suretiyle tekli eğitime geçiş oranını yüzde 100'e çıkarmaya çalışacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.