AK Partili Zengin: 6284 bizi bölebilecek bir konu değil

AK Partili Zengin: 6284 bizi bölebilecek bir konu değil

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması sürecinde partisinden ayrı düşündüğünü ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sözleşmenin içerisinde yer almayan ifadeler nedeniyle hedef alındığını söyledi.

Kadın gazetecilerle bir araya gelen Zengin, İstanbul Sözleşmesine ilişkin, "Böyle bahtsız sözleşme görmedim. içinde yazmayan şeylerle bu kadar anılan bir sözleşme görmedim" dedi.

Zengin, “Benim bütün kabahatim doğruyu söylemek. Bu sözleşmeyle ilgili olarak siyasi bir rant peşinde değilim. Sözleşmede olanı ve olmayanı söylüyorum. Sözleşmeden çıkmakla alakalı Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda biz bu konuları gizli saklı konuşmuyoruz. Sokağa çıktığımda da, hiçbir konuda bu konularda yaptığım konuşmalar kadar tebrik almadım. Çünkü onlar beni anlıyorlar, neyi kastettiğimi gayet iyi biliyorlar. Ama ben şuna çok üzülüyorum; bu konu ne İstanbul Sözleşmesi ne 6284, bizi bölebilecek bir konu değil. ‘Olmayan bir konu üzerinden bir tartışma nasıl yapılır, toplum nasıl bölünür, tek bir konu üzerinden siyaset nasıl yapılır’ diye bir tez yazılabilir. Bütün problem, doğru zeminde konuşamıyoruz, bunları doğru zeminde tartışamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zengin, İstanbul Sözleşmesi’nde LGBT+ konusunu bağdaştıran tartışmalar üzerine “İstanbul Sözleşmesi’nde bu var mı, yok. Eğer bu yoksa neden biz olmayan bir şeyin kavgasını yapıyoruz ki? O ifadenin varlığı başka bir şey, LGBT deseniz başka bir şey. Bu itirazları bende çok iyi anlıyorum ve dinliyorum ama bu tartışmayı bu hale getiren bu içerik değil onu da anlatmak istiyorum. Burada çok başka bir kurgu var” dedi. (Kısa Dalga)

6284-3-e1678716520435.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.