AK Parti'li Zengin seçim tarihini verdi

AK Parti'li Zengin seçim tarihini verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 6 yaşındaki çocuğa istismarla ilgili önümüzdeki hafta Meclis’e araştırma komisyonu için teklif vereceklerini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İmamoğlu'na hapis cezasından anayasa değişikliği teklifine, çocuk istismarından seçim takvimine kadar gündemdeki başlıkları değerlendirdi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Zengin’in açıklamaları şöyle:

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ

Başörtüsü teklifi için muhalefetle bir görüşme daha düşünüyoruz. Amaç kadınların hiç bir uygulamaya tabi olmaması. Düzenlemenin TBMM'de kabul edileceğini düşünüyorum.

50208.jpg

ÇOCUK İSTİSMARI

İstismarı kabul etmek asla mümkün değildir. Önümüzdeki hafta araştırma komisyonu için teklif vereceğiz. Bu şu anda Türkiye'deki en önemli davalardan biridir.

İMAMOĞLU’NA CEZA

Yargı kararının her zaman sonuçları olur. Buradaki niyet çok önemli. Ortada bir suç var mı, bu suçun cezası ne kadardır? Bizim açımızdan bakıldığı zaman bizim siyaseten böyle bir kurgu yapmamızın ihtiyacı yok hem de bizim hayatımız bunlarla mücadeleyle geçti. Kararın daha istinaf ve Yargıtay süreçleri var. Bu karar normalde onları üzmesi gerekirken sevindirdi. Cumhurbaşkanımız gibi bir hikâyesi olmasına özeniyor. Akşener buradan İmamoğlu'nun adaylığını sivriltiyor.

SEÇİM TAVİMİ

Seçim nisandan sonra olacak. Mayısta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de birkaç hafta öne gelebilir.

EYT DÜZENLEMESİ

Görüşmeler Ocak ayına kalabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.