AK Partili Zeybekci Marka İzmir projelerini açıkladı: "Bir numara olacağız"

AK Partili Zeybekci Marka İzmir projelerini açıkladı: "Bir numara olacağız"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Tarım ve Gıdada Marka İzmir' projelerini açıkladı.

AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı ile Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Zeybekçi, tarım politikalarını açıklayarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde İzmir'in bereketli topraklarında yetişen ürünleri Türkiye ve dünyada bir numara yapacağının sözünü verdi.

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.48-(2).jpeg

Zeybekçi konuşmasında isim vermeden CHP'li Tunç Soyer'i ima ederek eleştiride bulundu: "Sata sata ilçede hiç birşey kalmadı. Öyle diyor ilçedekiler, biz kurtulduk siz bakın diyorlar. Bir ilçede 4 yıldır maaş ödenmiyor."

Sözlerine, "31 Mart'ta Konak Meydanı'nda zeybek oynayacağız. Bornova'da, Beydağ'da Bayındır'da Ödemiş'te, Torbalı'da, Kiraz'da oynayacağız. Menderes'i nasıl unuturum? 30 ilçemizin 30'ununda meydanında oynayacağız, gönlümüzden geçen bu" diyerek başlayan Zeybekçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Yılda 3 ürünün alındığı bereketli topraklar. Sütte tarımda Türkiye'de 1 numarayız. Fidecilikte, zeytinde, incirde Türkiye'de 2 numarayız. Enginarda birçok üründe İzmir'de 1 numarayız. Organizeye Sanayi Bölgelerimiz olacak. Lojistik merkezlerimizi olacak, serbest bölgelerimiz olacak ama tarım olmazsa olmazımız olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak, yeniden yapılandıracağız. 1 Nisan'da genel müdürlük kuracağız ve gıda tarım ve hayvancılık ile ilgili olacak. Holding statüsünde bir şirket kuracağız. Bu şirket diğer şirketleri kuracak. Bu şirket vasıtasıyla tarımsal üretimde sizlerin yanında olacağız. Bütün ilçelerimizdeki bitki tarımcılık peyzaj gibi faaliyet gösterecek bir şirket olacak. Ürünün alımı fiyatına müdahale etmek peşin almak vadeli satmak gibi birçok şeyde makina, traktör gibi ihtiyaçlarında karşılandığı bir şirket olacak. İzmir'in ürünleri uluslararası bir marka olacak. Hem tadı anlamında da tarihten gelen markalarımız var. Süt ve Süt ürünlerinde de Türkiye'de marka olacağız. Çiftçiler bu konuda mali anlamda her şeyi bu şirkete yükleyerek yapacağız. Süt ve incir zeytin ve zeytinyağı deniz ürünleri et mezbaha soğuk hava tesisleri ne gerekiyorsa bu şirket eliyle kuracağız. Markalarımızı çıkaracağız. Sizler ürettiniz hazırladınız,her ilçemizde üretilen ürünlerin alınması ile ilgili peşin ödeme yapılacak. Dağıtım araçlarıyla depolama sistemleriyle göndereceğiz."

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.48-(3).jpeg

TÜRKİYE'DE 1 NUMARA OLACAĞIZ

Balık ve sera üreticilerini de düşündüğünü vurgulayan Zeybekçi, "Balıkçı barınakları değil balıkçı limanları kuracağız. Seferihisar, Çeşme, Karaburun, Urla, Mordağan o coğrafyayı içine alacak şekilde balık limanları olacak. Sevkiyatlarına kadar gıda standartları belli saklanacak depolanacak, ben onlar için emanetçi de olacağım. Standartları yüksek frigo araçlarla sevkiyatını biz yapacağız. Bunu da bir şirket vasıtasıyla yapacağız. 

İzmir peyzaj ve süs ürünlerinde Türkiye'de 1 numara olacak. İzmir'in tamamında üretilen süs bitkileri tüm dünyaya hava yolu ile ulaştırılacak. Şirketimiz o hava yoluyla her şeyi gerçekleştirecek. Bakanlığımızın da zaten bu konuda destekleri var. Dünya'nın her yerine göndereceğiz. İzmirli seracılar, seracılıkta son teknolojiyi kullanacak. Bu sektöründe İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyor olacağız" diye konuştu.

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.48-(4).jpeg

Zeybekçi, İzmir'in meşhur olan fakat değerini kaybeden yada ününü kaybeden bir çok ürünleri için tekrar çalışma yürüteceklerini dile getirdi: "İzmir tulumu var. Tüm Türkiye'de bilinirdi pek ya şimdi. Milletin vazgeçilmesi olması için tanıtmak lazım. Rahmetli anamın dediği gibi oğlum içinde insanın içinde kurt olacak.

Sütçülükte bir numarayız. Küçük Menderes Havzası'nda üretiliyor. Burası sütçülükte de merkez olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tarım hizmetleri genel müdürlüğü kurulacak. Her ilçede bir müdürlüğü olacak. Öncelikli olarakta gençlerimizin tarım üretiminde olmasını istiyoruz. İzmir'imizi ve havzamızı koruyacağız. Bergama pamuğu vardı. O pamuk çıkınca en ünlü çamaşır gömlek firmalarını sıraya girerdi. Dünyanın en uzun lifli pamuğuydu. Zamanı gelmiş denmiş, 600 lira veriliyor bu tohuma demişler o tohum girmiş bitmiş. Onları geri getireceğiz. Kiraz'ın kirazı var. Ödemiş'in inciri olan, Gümüldür'de dünyanın en güzel mandalinası yetişiyor. Alacağız onu dünyanın en tanınan mandalinası haline getireceğiz. Dünyanın en zengin mutfağının olduğu Ege'deyiz biz."

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.49-(2).jpeg

Tarım Projeleri toplantısında söz alan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, "Torbalı Havzasında binlerce vatandaşımız geçimini buradan sağlıyor. Tarımsal üretim Torbalı'nın can damarlarından biri. Geleneksel haline getirdiğimizi festivaller zinciri ile tarımsal zenginlikleri Türkiye'ye tanıtıyoruz. Bir taraftan da çevreyi korumanın derdine düştük. İhmal edilmiş topraklarda tarım da olmaz hayatta. Bir ilki gerçekleştirerek, tarımı havayı rahatsız edecek hiçbir tesise izin vermedik. Bu bereketli topraklar İzmir'in ve İstanbul'un ihtiyacını karşılıyor. Bir eksiğimiz var o da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Zeybekçi olacak inşallah. O zaman Torbalı'yı çok daha farklı göreceksiniz."

Konuşmasında Zeybekçi'ye seslenen Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir'in ihtiyacı olan kalkınmayı ekonomi bakanlığındaki tecrübenizle koyduğunuz proje ile ilgili ortaya koyuyorsunuz. Sayın Zeybekçi mazaret siyasetçiliğini bitirecek. İzmir Zeybeksiz olmaz, İzmir Zeybekçisiz olmaz" diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, konuşmasında Torbalı'da 31 Mart'ta Adnan Başkan ile yarım kalan herşeyi gerçekleştireceğiz. İnşallah büyükşehir de de Ak Parti İzmir'i Ak belediyecilik ile tanıştıracağız. İzmir, bunu çok hak ediyor. İzmir ticarette zaten marka haline geldi Nihat Zeybekçi'nin bakan olduğu dönemdeki hamleleriyle, İzmir'in marka şehir olmasında inşallah başarıyı yakalayacağız. Yolunuz açık olsun" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.49-(3).jpeg

İşte Zeybekçi'nin Tarım ve Gıdada Marka İzmir Projeleri 

1. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in tamamında bütün ilçelerimizdeki tarım, tarımsal üretim, hayvancılık, bitki, peyzaj başta olmak üzere üreticiden son tüketiciye kadar bir üst şirket kuracak. Bu şirket ekim aşamasından teslimine kadar tarımla uğraşan kardeşlerimize her türlü kolaylık sağlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş.

2. Holding statüsünde hayata geçecek olan bu şirket İzmir’in tüm tarımının birleştiği bir alan haline gelecek ve İzmir’in ürünleri ‘Uluslararası bir marka’ olacak. 
Ana şirket gerekli gördüğü ürünlerde ayrı ayrı şirketler kurmanın yanında ortaklıklar da oluşturabilecek. Her tarım ürünü için özel marka çalışması yapılacak İzmir’imizin doğal zenginliği olan bu ürünlerin her biri marka haline getirilecek. Bunun için özel marka çalışmaları gerçekleştirilecek.
İzmir’in ürünleri ‘Uluslararası Marka’ olacak

3. Üreticiden aldığımız ürünlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilke imza atacağız. Ürünleri aldığımız çiftçimize, tarımla uğraşan kardeşlerimize bunların ödemeleri anında ve peşin olarak yapılacak. Bu ürünler, büyük marketlere vadeli verilecek ve ‘Yerel Ürünler Standı’nda satışa sunulacak. Tarım ürünlerinde peşin ödeme yapılacak

4. İzmir Büyükşehir Belediyesi, balıkçılık ve tüm yan kollarında üreticinin yanında yer alacak. Balık ürünleri özel paketleme yöntemleri ve kendi markalarıyla hayata geçecek. Balıkçılıkta da üretici desteklenecek

5. Tarımsal üretimdeki tüm üreticilerin başta gübre, makine, teçhizat olmak üzere ihtiyaçları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Belediye toplu alımlarla avantaj sağlayarak. Bunları tarımla uğraşan ve üretim yapan çiftçilerimize zorlanmayacağı vadelerle sunacak. Çiftçilerin ihtiyaçları karşılanacak

6. Gerek peyzaj gerek süs bitkileri üretiminde İzmir, cazibe üssü ve bir ihracat merkezi haline gelecek. Tarıma, üretimden son tüketiciye kadar her alanda destek verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu üretimde söz sahibi olacak. İzmir, peyzaj ve süs bitkilerinde ihracat merkezi olacak

7. Ege Bölgesi ama özellikle de İzmir seracılıkta bir merkez olacak. Seracılık teknolojilerinin tüm alanları İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde üreticiyle buluşacak. Bu vadide yapılan yatırımlar yerli seracılık teknolojilerinin üretimi için proje bazlı yatırım sistemi kapsamında teşvik edilecek. İzmirli üretici seracılıkta son teknolojiyi kullanacak

8. Her ilçemizde özel projeleri uygulayıp hayata geçireceğiz Her ilçe belediye başkanımızla özel çalışmalar ve projeler gerçekleştireceğiz. her ilçenin tarımsal kapasitesine göre araştırmalar ve geliştirmeler yaparak destek sağlayacağız. Süt ve Süt Ürünlerinde yerel markalarımızı yaratacağız. İzmir’imize özel ve benzeri olmayan bir Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi oluşturacağız. Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ, Bayındır, Selçuk bu özel bölgenin kurulacağı yerler olacak. Süt ürünlerinde hali hazırda 1 numara olan İzmir’imizi, dünyaya tanıtacağız. Olmayan ilçelerde kooperatifler kurarak çiftçimizi
destekleyeceğiz.

9. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ‘Kırsal Kalkınma, Tarım ve Gıda Hizmetleri Genel Müdürlüğü‘ kurulacak. Bu alanda genç ve kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, yeni kırsal finans uygulamaları, mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilmesi ve kooperatifçiliğin çok etkin biçimde değerlendirilmesi sağlanacak. Tarımın ve üretimin her alanında genç ve kadın çiftçilerimizle işbirliğine gidilecek. Tecrübeli çiftçilerimiz de kapsam dahilinde olacak. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere binlerce insanımız iş bulacak.

10. Ürün temininde ayrımcılık yapılmayacak Başta süt ürünleri ve çiçekçilik olmak üzere hiçbir ayrımcılık olmaksızın tüm kooperatiflerden, üreticilerden ürün alacağız. Adil olacağız, geliri herkesle paylaşacağız, birlikte büyüyeceğiz.

11. Tarımsal bilgilendirmeden üretime, ürünlerin saklanmasından depolanmasına kadar çok yönlü ve çeşitli çalışmalar gerçekleştirilecek. İşe en başından, geleneksel tohumlarımızın korunmasından ve geliştirilmesinden başlayacağız. Geleneksel tarımı geleceğin tarımıyla buluşturacağız

12. İzmir’in binlerce yıllık yemek kültürünü dünyaya tanıtacağız. İzmir, ‘Gastronomi’nin Türkiye’deki marka yüzü olacak. Organik tarım, çevreye duyarlı turizm modeliyle tanışacak. İzmir, gastronomi turizminde bir dünya markası olması için öncelikle türkiye’nin marka merkezlerinde ve dünyanın
marka şehirlerinin önemli noktalarında ülkemizin tanıtımını sağlayacağız.

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.49-(4).jpeg

GASTRONOMİ, İZMİR’DEN DÜNYAYA AÇILACAK.

A. Vadi içerisindeki firmalara, Tarımsal Üretim konusunda, Tarım Bakanlığımızın sağladığı bütün destekler sunulacak. Tarım Bakanlığımızın sağladığı bütün destekler sunulacak.

B. Bu desteklerden en etkili şekilde faydalanmasını sağlamak için ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. 

C. Vadideki tüm yatırımlar en yüksek seviyedeki teşviklerden yararlandırılacak.

13. Yaş sebze-meyve, fidecilik, süs bitkileri ve daha birçok ürüne hem üretim hem de Ar-Ge merkezi olacak bir alanı özel hukuki bir statüyle bir Vadi haline getireceğiz. Bununla ilgili gerek yatırımcıya gerek üreticiye son derece cazip teşvik sistemleriyle destek olacağız. Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi İzmir’de kurulacak.

D. Tarıma Dayalı Sanayi Tesislerine yapılacak yatırımlar kapsamında, belli kriterleri sağlamak şartıyla % 50’ ye varan oranda süreli ortaklık kurulacak.

whatsapp-image-2019-03-07-at-13.21.50.jpeg

Bu kapsamda,

a) Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımlarına, 

b) Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara,
c) Su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara,
ç) Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve
depolanmasına yönelik yatırımlara, Tarıma Dayalı Sanayi Tesisleri ile gerekli hallerde % 50’ ye varan oranda süreli ortaklıklar kurulacak.

d) Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara,
e) Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara,
f) Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara,
g) Yukarıda sıralanan alanlarda kullanılmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yatırımlarla ortaklık kuracağız.

E. Tarım Teknolojileri konusunda yapılacak yatırımlara (100 milyon dolar üzeri) Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında dünyanın en iddialı teşviklerini sağlayacağız:
· Vergisel destekler
· Gümrük vergisi muafiyeti
· KDV istisnası
· Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi
· Yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi İndirimi veya
10 yıla kadar Kurumlar Vergisi İstisnası

· İstihdam destekleri
· 10 yıla kadar Sigorta Primi İşveren Hissesi desteği
· 10 yıl süreyle Gelir Vergisi Stopajı desteği
· Nitelikli personel desteği
Tarım Teknolojileri konusunda dünyanın en iddialı teşviklerini sağlayacağız.

· Yatırımın finansmanında kullanılan yatırım kredisi için 10 yıla kadar faiz veya kâr payı desteği
· Sermaye katkısı (Ortaklık)
· 10 yıla kadar enerji desteği
· Yatırım yeri ile ilgili destekler
· Yatırım yeri tahsisi ve belirli şartlarda söz konusu taşınmazın bedelsiz olarak yatırımcıya devredilmesi
· Altyapı desteği


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.