Akdeniz'de yeni operasyon.

Akdeniz'de yeni operasyon.

Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulamak için AB olarak Akdeniz’de yeni bir operasyona başlanmasına karar verildiğini açıkladı.

 “AB Dışişleri Bakanlarının toplantısında Libya, Sahara bölgesi, Batı Balkanlar, İdlib'deki insani trajedi ve Venezuella konularının ele alındı” dedi.

osep Borrell, toplantıda ağırlıklı olarak Libya açıklarındaki sığınmacı tehdidine karşı alınabilecek önlemlerin görüşüldüğünü belirtirken, imkansız olarak görülse de Bakanlar arasında uzun tartışmalar sonrasında AB'nin Libya konusunda etkin rol oynayabilmesi için politik bir diyalog oluşturulduğunu ifade etti. Borrell, bu kapsamda AB üye ülkelerinin ortak bir politika üzerinde anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Libya'da silah ambargosunun düzenli olarak ihlal edildiğini ve ateşkesin uygulanmasının çok zorlaştığını ifade eden Borrell, tüm bu sorunlara birden yanıt olabilecek bir çözüm üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda AB olarak Akdeniz'de yeni bir operasyona başlanmasına karar verildiğini, daha önce yürütülen ve bir süredir uygulanmayan SOFYA operasyonunun sona ereceğini bildiren Borrell, yeni göreve BM tarafından alınmış silah ambargosu kararının entegre edileceğini ve Libya açıklarında yaşanan insan kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadele edileceğini söyledi.Yüksek Temsilci Borrell, önümüzdeki Ekim ayında AB ve Afrika Birliği arasında bir zirve yapılmasının planlandığını, bu konunun AB Dışişleri Bakanlarınca ele alındığını, zirveye dair detayların ise Mart ayında açıklanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.