Akhisar Zeytin Hasat Şenliği iptal edildi

Akhisar Zeytin Hasat Şenliği iptal edildi

Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Akhisar'da 18-19 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytin Hasat Şenliği iptal edildi.

Akhisar Belediyesi, Akhisar Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akhisar Ticaret Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Ziraat Odası işbirliği ile her yıl yapılan Zeytin Hasat Şenliği, alınan ortak karar sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik başlatılan harekat dolayısıyla bu yıl iptal edildi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde terör örgütleri ile mücadele ederken, şehit evlerinden ağıtlar yükselirken şenlik yapmayı doğru bulmuyoruz. Cumhuriyet ve istikbalimizin korkusuz bekçisi olan Kahraman Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'miz tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda Allah milletimizin ve askerlerimizin yardımcısı olsun. Hain terör örgütlerinin sınır ötesinden ülkemizdeki yerleşim yerlerine yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehit düşen vatandaşlarımızın arasında Salihlili hemşehrimiz Cihan Güneş'in de olduğunu üzülerek öğrendim. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemizin bağımsızlığının ve güvenliğinin teminatı ve koruyucusu Türk Silahlı Kuvvetlerimize başarılı olacağından eminiz" dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytin hasadının üretici için büyük önem taşıdığını ancak daha önemli konunun Türkiye'nın "sınır güvenliği" olduğuna dikkat çekerek "Mehmetçik terörle mücadele ederken, üreticimizle birlikte yanlarındayız. Türkiye terör belasına karşı tek yürek olarak verdiği mücadelede ne kadar kararlı olduğunu Barış Pınarı Harekatı ile bir kez daha gösterdi. Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan şanlı ordumuza mensup tüm Mehmetçiklerimizin başarıya ulaşmasını ve sağ salim yurda dönmelerini diliyoruz" diye konuştu.

“Yüreğimizle Mehmetçiğin yanındayız”
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Türkiye'nin bir karış toprağında gözü olanlara Türk milletinin gerekli dersi vermekte hiç tereddüt etmeyeceğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör koridorunu yok etmek ve bölgeye hasretini çektikleri barış ve huzuru getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan tüm Mehmetçiklerimizi Allah korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız" dedi.Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa da Barış Pınarı Harekatı'nda şehit ve yaralılar olması nedeniyle şenliğin iptal edildiğini ifade ederek "Kalbimiz ve duamız kahraman Türk askeri iledir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah, Mehmetçiğimize yar ve yardımcı olsun, ayaklarına taş değmesin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.