AKM’de “Melekler, Masallar ve Mazeretler” sergisi sanatseverlerle buluştu

AKM’de “Melekler, Masallar ve Mazeretler” sergisi sanatseverlerle buluştu

Doç. Dr. Melek Şahan'ın 50 parçadan oluşan “Melekler, Masallar ve Mazeretler” adlı heykel sergisi Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi(EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Şahan'ın 50 parçadan oluşan “Melekler, Masallar ve Mazeretler” adlı heykel sergisi Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi Kültür, Sanat ve Danışma Kurulu tarafından hazırlanan; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen serginin açılışına EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Kültür Sanat ve Danışma Kurulu Başkanı ve Ege Üniversitesi Moda Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  “Geçen ay Cumhuriyetimizin Kuruluşu ve Atatürk Günleri kapsamında “Ekim’den Esintiler” başlığıyla sergi sezonunu açtık. Kasım ayını da Mustafa Kemal Atatürk’ün "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz" sözüne adayarak Melek Şahan’ın çocukların günahsız, tertemiz duygularını içeren sergisini sanatseverlerin beğenisine sunduk” diye konuştu.

Serginin teması ile ilgili konuşan Doç. Dr. Melek Şahan, “Saflık, bilgelik ve doğallık çocuklara özgüdür. Çocuklar melek gibidir. Benim hikâyemde çocuklar; hem kendilerini hem de doğada özü gibi bulunan tüm canlıları temsil etmektedir. Savaşta kimsesiz kalmış, acının ortasında duran çocuk fotoğrafları gördüm. Savunmasız, dilsiz, aç, sevgisiz, dilenen, çalıştırılan, taciz edilen, şiddet gören nice çocuklar var büyüklerin dünyasında. Onlar için yarattıkları bu ortam için binlerce mazereti olan. Yalnız ve yitik çocuklar. Masallarla değil, büyüklerin hırslar dünyasında gözlerini açan. Oysa masallar bilge arkadaşlar gibidirler. İnsanlığın ortak bilinçaltının aynasıdırlar. Günümüz dünyasında bilgelik yalnızca ‘gerçekler’le sınırlandırılmıştır. Genç varlık mutlaka korunma ve sığınma ister. Gerçeğe de ihtiyaç vardır. Çocuklara tamamen dürüstçe ve gerçeklere dayanarak iyilik ve kötülükten söz etmenin yolu, benlikten, iç, en derin benlikten söz etmektir.  Bunun en iyi yolu da masallar ve mitlerdir. Çocuklara doğru ile yanlış öğretilirken, gerçekçi anlatılar bunu yapmak için en zor ortamdır. Kolektif bilincin yüzeyselliklerine, basitleştirici bir ahlakçılığa ve çeşitli yansıtmalara takılıp kalmamak çok güçtür.  Ben de masalların eğitici ve sağaltıcı yönüne inananlardanım. Hem çocuklara hem yetişkinlere masallar yol göstersin dilerim” dedi.

Sergi, 29 Aralık'a kadar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Doç. Dr. Melek Şahan Kimdir?

Denizli'de1971'de doğan Melek Şahan, 1993 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nde lisans, 1997 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, 2004 Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimlerini tamamladı. Heykel ve resim çalışmaları yapan Şahan, hâlen Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.