Akşener'den çok sert açıklama: "Sahibinin sesi olanlar muhatabımız değildir"

Akşener'den çok sert açıklama: "Sahibinin sesi olanlar muhatabımız değildir"

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı devir-teslim töreninde konuşan İYİ Parti lideri Akşener, evinin önündeki olaylara ilişkin "Sahibinin sesi olanlar muhatabımız değildir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

İtiraz ettiğimiz hiçbir konuyu bugün kendimiz gerçekleştiremeyeceğimize göre biz kongreye gittik. Eleştirisi olanlar, itirazı olanlar, tavsiyesi olanlar ve senden ben daha iyi yönetebilirim diyecek arkadaşlarımızın önünü açabilmek, yolunu açabilmek için kongreye gittik. Bu da Türk siyasi tarihi için ilktir. Bunu da siz başardınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Seçim sonuçları bitti. Çok da yüksek bir çıtayla yola çıktığımız için elbette başarıyı göremedik. Bu başarıyı içselleştiremedik. Çünkü çıtamız çok yüksekti. Bu bir psikolojik konuydu. Bunu da anlıyorum.

'ERSİN BEYAZ AFFINI İSTEDİ'

"Ersin Beyaz geldi ve bana 'Ablacığım, bir bedel ödemek lazımdı. İster ben istifa edeyim, istersen herkese örnek olsun diye beni görevden al' dedi.

Ben de ona 'Hiç birini yapmayacağım. 12 Ağustos kongremizi tamamladık. ve kendisine seninle devam etmek istiyorum' dedim.

O da bana cevap olarak 'Abla bir değişime ihtiyaç var. Bir tazelenmeye ihtiyaç var. Dolayısıyla emredersen tamam ama beni affet' dedi. Bunun üzerine Buğra Başkana döndüm. Yani Ersin Beyaz görevden alınmış veya istenmeyen bir İl Başkanı değildir. Net bir şekilde size onu söyleyeyim."

'BİZ BURADA BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ YAPMIYORUZ'

"Ersin Beyaz Ankara'ya geliyor. Benim Başdanışmanım olacak. Ankara'da çalışacak. Buğra Kavuncu da yaş almasına tanıklık ettiğim bir arkadaşımızdır. 

Buğra'ya dedim ki İstanbul'da Ersin Başkan böyle örnek bir tavır koydu, 'diğer yerlerde elin kolaylaşsın' dedi bana.

Dolayısıyla İstanbul'a İl Başkanlığı'na bir Genel Başkan Yardımcısını ve aynı zamanda Parti Sözcülüğünü yapan bir Genel Başkan Yardımcısının İl Başkanı olması yakışır ne diyorsun?

Buğra da bana 'Başüstüne, emrin olur abla' dedi. 

Yani biz burada aynı Buğra Başkanın söylediği gibi bir bayrak değişimi falan yapmıyoruz.  Bir kardeşimiz Ankara'da benimle çalışacak. Benimle çalışan çok değer verdiğim bir başka kardeşim de İstanbul İl Başkanı olacak."

'SAHİBİNİN SESİ OLANLAR MUHATABIMIZ DEĞİLDİR'

"Ersin'i aldım emanetimdir. Buğra'yı getirdim emanetimdir. İstanbul'u yerel seçimlerde el ele vererek İYİ Parti'nin sekiz milletvekili çıkardığı İstanbul'da hepimizin başını göğe eğdirecek bir sonuçla karşılaşacağına inancım tamdır. Bu birliği bu bütünlüğü muhafaza edeceksiniz. Benim evim İstanbul'da. İstanbul benim için evim demek. Benim için İstanbul, bir rüya demek. Benim için İstanbul, Kızılelma demek. Onun için sağa sola bakmadan vakur, çalışkan, sakin, sağduyulu olacağız.

Bir dümen çevriliyor o yüzden bu kelimeyi özellikle seçtim. Bir başka siyasi partinin sanki yerine oynayan ve karşıtı olan onun bir diğer cüzü olan bir siyasi yapı haline getirilmek isteniyoruz. Bu dümeni, bu oyunu görmüş durumdayız. Sahibinin sesi olanlar muhatabımız değildir. Yolunuza bakacaksınız. İstanbul'u iyi yapmak için, İstanbul'a iyilik yapmak için hep beraber yürüyeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.