Akşener’den 'karar günü' yorumu: ‘Aradım, telefonu kapalıydı’

Akşener’den 'karar günü' yorumu: ‘Aradım, telefonu kapalıydı’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İmamoğlu'na verilen hapis kararı günü Saraçhane'de düzenlenen mitingle ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayın programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Akşener, Saraçhane mitingiyle ilgili o gün bütün liderleri aradığını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonunun ise kapalı olduğunu söyledi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

'MİLLİ İRADEYE UZATILAN BİR EL VAR'

img20221215065959.jpg

Türkiye’de bir yargı problemi var. Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar Sayın Erdoğan’ın kararı. Seçime giderken İstanbul’a çökme kararı. Bir sürü FETÖ iltisaklısı çıktı. Bunları işe almak konusundaki prosedürlerdeki imza sahipleri ne oldu? Erdoğan'a göre herkes terörist. Bu eylemler yarın kendilerini sorumlu hale getirecek.

16 milyon İstanbullu'nun bugün seçilmiş belediye başkanına, yani milli iradeye uzatılan bir el var. Am bu milli iradeye el uzatma, çökme hadisesinin karşılığı olarak 85 milyon da senin yanında dedi. İstanbul'a özel değil, Türkiye'nin milli iradesine çöküldü, bunu ifade ettim. Dünün vesayetçileri, Sayın Erdoğan'a bunu yaptı. Erdoğan'a yapılan bu haksızlığın karşısında durmuş bir kişiyim. Şiirin suç olmadığını bağıra bağıra söyledik. Bize tazminat davaları açıldı. Bu bir dayanışma hadisesi. Yanlışın karşısında bedel ödemeyi göze alma hadisesi. O günün mağduru bugünün kural tanımayan vesayetçisi oldu. Sadece 16 milyon çerçevesine sığdırırsanız o şarkılar biter. Tecrübe konuşuyor.

'ARADIM, TELEFONU KAPALIYDI'

kilicdaroglu-sarachane-de-ekrem-imamoglu-nu-ziyaret-etti-2191.jpg

Sayın Kılıçdaroğlu'nu aradım. Birbirimizin telefonları var, özel kalemler araya girmeden oradan konuşuyoruz. Telefonu kapalıydı. İzin almak için aramadım yanlış anlaşılmasın. İzin alma mecburiyetim yok. Bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş başkanlar. İyi yaptığı işlerden de kötü yaptığı işlerden de biz mesulüz. Sonra döndüm, bir güç oluşturabilelim diye Sayın Gültekin Uysal'ı aradım. Çok ağır gripti, Sayın Babacan'ı aradım, basınla ilgili bir programdaymış. Sayın Davutoğlu akşama gelebileceğini söyledi. Temel Bey'e de hiç ulaşamadık, hastanedeymiş. Ben orada bir güç gösterisi yapabilelim diye aradım.

'YALNIZ BIRAKMAK SİYASİ TERBİYEYMİŞ'

Bir kesim de siyasi nezakete uymuyor dedi. Sonra siyasi terbiyesizliğe döndü. Demek ki Sayın İmamoğlu’nu orada yalnız bırakmak siyasi terbiyeymiş. Ben böyle bir ahmaklık görmedim. AK Parti’nin Meral Akşener’in bilgisi var trollüğü üzerinden yürümeye çalıştılar. Ben de o otobüste bekledim. Demek ki keşke o otobüsün üzerinde yapayalnız konuşaydı.

'MASA KAZANACAK!'

650x344-adaylik-icin-o-isme-isaret-ettiler-altili-masada-51-formulu-1671432256974.jpeg

Masa kazanacak. 13'üncü cumhurbaşkanı Masa'nın adayı olacak. Altılı Masa'da insanların birbirine saygı duyması şarttır. Üç ilke var, birincisi parlamenter sisteme geçiş, ikincisi seçim güvenliği, üçüncüsü ise seçilecek adayın yolculuğunda kullanması gereken işlev. Onun sonrasında biz bu siyasi partiler kendi aramızda nasıl bir yolculuk yapacağız bu başka bir şey.

'HAKKIMDAN 1 BUÇUK YIL ÖNCE FERAGAT ETTİM'

Ben cumhurbaşkanı adayı olma hakkımdan 1 buçuk yıl önce feragat ettim. 2018'de birden fazla adayla gittik olmadı. Ben aday değilim diyerek milletime diyorum ki biz tek adayla gitmeliyim. Kazanacak bir şahısla gitmeli ve kazanmalıyız. Seçtirdiğimiz şahsın birinci başkan yardımcısı olmak gibi bir pazarlığım olmadı. Başbakan olup olmamamla ilgili kararı millet verecek. Kılıçdaroğlu aday olmak ister, herkesin hakkıdır. Kılıçdaroğlu masaya "aday olmak istiyorum" diye gelmeden bunu konuşmak olmaz. Gelsin, ona göre konuşalım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.