Aktiffelsefe'den Menemen Gazi İlkokulu'na kütüphane

Aktiffelsefe'den Menemen Gazi İlkokulu'na kütüphane

22 Aktiffelsefe gönüllüsü, 26.01.2020 Pazar günü geleceğin umudu çocuklar için kütüphane kurulumu etkinliği gerçekleştirdi. 

Toplum yararına felsefi, kültürel ve sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Aktiffelsefe Alsancak Şubesi’nin gönüllüleri bu kez “Kütüphane Kurulumu” için İzmir Menemen Gazi İlkokulu’nda idi. 

Gün boyu süren çalışma ile okulun kütüphanesi baştan aşağıya yenilendi, duvarları resimlerle süslendi, dolap ve rafları 1300 adet kitap ile dolduruldu. Aynı zamanda kütüphaneye yeni kitaplıklar kuruldu, masaların tadilatı yapıldı ve okulkütüphanesine armağan edilen kitaplar ciltlenip, tasniflenip, raflarına yerleştirerek öğrencilerin kullanımı için hazır hale getirildi.

BU PROJE FİKRİ NASIL OLUŞTU?

Aktiffelsefe olarak, okuma sevgisinin geliştirilmesi, araştırma olanağının sunulması, kitapların geri dönüşümünü sağlamak, düzenli okuma alışkanlığını aşılamak için geleceğimizin umudu gençlere ve çocuklara yönelik olarakokullarda kütüphane kurulumu, tadilatı ve kitap bağışlarında bulunuyoruz. 

Kütüphane kurulumu etkinliklerimiz kapsamında eski ve yeni kitapların tasnifini yapıyor, listeliyor ve yeni okuyucuları ile buluşturarak klasik eserlerin keşfedilmesini ve okunmasını sağlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.