Aktuğ, “Sergi, seçtiklerimin ve vazgeçtiklerimin öykülerini içeriyor”

Aktuğ, “Sergi, seçtiklerimin ve vazgeçtiklerimin öykülerini içeriyor”

Ege Üniversitesi’nde Sanatçı Şahika Aktuğ’un 35 akrilik resim, enstalasyon, yerleştirme ve 6 yazı içeren “Başka Bir Geçmiş Mümkün -Hadi Açalım Şu Eski Defterleri” sergisi açıldı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde, Sanatçı Şahika Aktuğ’un “Başka Bir Geçmiş Mümkün - Hadi Açalım Şu Eski Defterleri” adlı resim ve enstalasyon sergisi sanatseverle buluştu. Sergiye, Egeli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.            

      Sergisinde yer alan tüm çalışmaların, birkaç yıl önce aklına takılan “Hatıralarımıza ne kadar güvenebiliriz ya da güvenebilir miyiz?” sorusunun peşinde geçmişe yaptığı uzun bir yolculuk ile ortaya çıktığını söyleyen Sanatçı Şahika Aktuğ, “Bu yolculukta bütün eski defterlerim açıldı. Notlar, anılar, seyahat günlükleri, takvimler, rüyalar, biriktirdiklerim, geçmişten bugüne sakladıklarım, saklamış olduğumu unuttuklarım. Bu sergi, seçtiklerimin ve vazgeçtiklerimin öykülerini içeriyor. Resimlerde görülen kalemler, bitmiş boya tüpleri, deniz camları ve diğerleri kendi öykülerini kendi ağızlarından anlattılar. Ziyaretçiler, resimleri içeren kataloğu ve bu yazıların birer yaprağını alıp yanlarında götürebilir ve kim bilir belki onlar da kendi öykülerini yazıp paylaşırlar, geçmişten seçtiklerimiz ile gelecekte daha güzel öyküler yazarız” diye konuştu.

     Ankara doğumlu olan Şahika Aktuğ, uzun yıllar akademisyenlik yaptı. Sanata olan tutkusu nedeniyle mesleki kariyerinden vazgeçen Aktuğ, İtalya’da  iki dönem uluslararası resim okuluna giderek Floransa’da dil eğitimi gördü.  İki kişisel sergi açan, bir bienal sergisine ve 27 karma sergiye katılan Şahika Aktuğ, çalışmalarını İzmir’de sürdürüyor.

35 akrilik resim, enstalasyon, yerleştirme ve 6 yazı içeren “Başka Bir Geçmiş Mümkün -Hadi Açalım Şu Eski Defterleri” sergisi, 28 Aralık 2018 tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.