Alaattin Yüksel 'den Buca'ya Övgü

Alaattin Yüksel 'den Buca'ya Övgü

İl Başkanı Yüksel : ''Buca'nın hızına yetişemiyoruz.''

Birbiri ardına gelen açılışlarla Buca’yı eğitimden kültüre birçok farklı proje ile buluşturan Buca Belediyesi yine benzeri olmayan bir merkezin açılışını yaptı. Göksu Mahallesi’ndeki Roman Sevgi Yolu’nda 3 katlı bir binada düzenlenen Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve Türkiye’nin ilk Roman vekili, CHP İzmir milletvekili Özcan Purçu’nun katıldığı renkli törenle kaplarını açtı. Hıdırellez coşkusuna da ev sahipliği yapan açılış törenine ise İl Başkanı Yüksel’in “Buca’nın hızına yetişemiyoruz” sözleri ile Charlie Chaplin’in baş yapıtlarından “Büyük Diktatör” filminin sinema tarihine geçen ulusa sesleniş sahnesi damgasını vurdu.

b5d248a3-718f-4f94-a589-96272e999f7c

İlçedeki her bölgeye adil ve eşit hizmet götürmek için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, Roman halkın talepleri doğrultusunda eğitim hizmetlerini Göksu Roman Mahallesi’ne de taşıdı. İlçede roman halkın yoğun olarak bulunduğu Göksu Sevgi Yolu bölgesine eğitim merkezi kazandırmak için harekete geçen Buca Belediyesi, içinde okuma yazma, resim, müzik, halk oyunları, tiyatro gibi eğitim programlarının yanı sıra, bez bebek, şiş örgü, çanta yapımı, el nakışları ve kilim dokuma kurslarının düzenleneceği, tiyatro salonu ve açık hava sinemasının da yer aldığı Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’ni düzenlediği görkemli törenle hizmete açtı.

Törene CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Kadın Kolları MYK üyeleri, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

‘ÇOKTA İYİ ETTİK’

Açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçede her mahalleye eşit hizmet götürme ilkesiyle çalıştıklarını, roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Göksu Mahallesi’nin eğitim merkezi ihtiyacını karşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Merkeze neden Charlie Chaplin ismi verildiğini de aktaran Başkan Piriştina , ”Çocuklar doğarken isim önemlidir. Bu merkezi projelendirirken de çok düşündük. Dünyada bilinen en ünlü Roman vatandaşının Charlie Chaplin olduğunu öğrendik. Böylesi ünlü bir şahsiyetin adını ve sanatını Roman vatandaşlarımızın mahallesinde yaşatmak istedik. Çok ta iyi ettik” dedi.

Meclisin ilk roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, “Rüyada gibiyim. Biri beni uyandırsın. İlk defa Roman mahallesinde çocuklarla ilgili bir eğitim merkezi açıyoruz. Çok mutluyum. Başkan Levent Piriştina’ya çok teşekkür ediyorum. Biz çok acısını çektik, okul yüzü görmedik. Şimdi sizin sayenizde çocuklarımız eğitim imkanına kavuşacak ve kurtulacaktır” diye konuştu.

YÜKSEL’DEN YATIRIM ÖVGÜSÜ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ülkemizin en büyük ihtiyacının eğitim olduğunu, Buca Belediyesi’nin yatırımlarında eğitime ağırlık vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Yüksel, “Buca Belediyesi’nin hızına yetişemiyoruz. Sürekli açılışları var. Özellikle eğitime yönelik yatırımları dikkat çekiyor. İstihdam ve eğitimden yana en yoksun kesim roman kardeşlerimiz için bu eğitim merkezini açıyor olmaktan çok mutluyum” dedi.   

Öte yandan, törende Charlie Chaplin’in başyapıtlarından biri olan “Büyük Diktatör” filminin sinema tarihine geçen ünlü ulusa sesleniş sahnesinin yer aldığı bölümün gösterimi vatandaşların coşkulu alkışları arasında yapıldı.

Konuşmaların ardından roman vatandaşların eğitim ve sanat yuvası Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi’nin açılışını davetliler ve ev sahibi roman vatandaşlar hep birlikte yaptı. Açılışın ardından CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse merkezi gezip, eğitim sınıfları hakkında bilgi alırken, kursiyer roman kadınlar kendi elleriyle yaptıkları boncuk küpeleri CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’ye hediye etti.

HIDIRELLEZ ATEŞİ’NDEN ATLAYIP, BARIŞ DİLEDİLER

Roman vatandaşlar açılışın ardından Buca Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenliğinde doyasıya eğlendi. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın roman vatandaşlarla birlikte Hıdırellezin olmazsa olmazı olan ateşten atlarken dilekleri ise “barış” oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.