Alerji Yüzünden Kör Kalabilirsiniz!

Alerji Yüzünden Kör Kalabilirsiniz!

Alerjik hastalıklar körlüğe yol açabilir!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, keratokonus ve tedavi yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keratokonus hastalığının bölgede çok sık görülen bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Ekmekçiler, alerjik hastalıkların çocukluk yaşta iyi tedavi edilemediği zaman keratokonusa neden olduğunu söyledi.

Keratokonus ile hastanın görmesinin bozulduğuna hatta körlüğe neden olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Ekmekçiler, "Bu durum nakillere kadar götüren bir sürece götürüyor hastayı. Keratokonus özellikle 12-13 yaş civarında başlayan ve 35-40 yaşına kadar gittikçe artan hastanın görmesini bozan ciddi bir hastalıktır. Hastalık, çocuklarımızda gözlük takma ihtiyacı ile başlıyor ve gün geçtikçe sürekli gözlük numarasında değişiklik ortaya çıkıyor. Astigmatta artma sürekli olduğu zaman bizim bu hastalıktan şüphelenmemize sebep oluyor. Tanısı oldukça kolay bir hastalık, sadece topografi dediğimiz bir cihazla hastalığın tanısını koyabiliyoruz. Önemli olan keratokonusta geç kalmamak. Erken tanı ve tedavisi mümkün olan bir hastalık" dedi.

"IŞIN TEDAVİSİNDE BAŞARI ORANI YÜZDE 90"

Son 4-5 yıldır halk arasında ışın tedavisi olarak bilinen crosslinking tedavisini uyguladıklarını ifade eden Op. Dr. Ekmekçiler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kolay bir tedavi yöntemi bir saat süren tedavide hastanın gözüne ışın tedavisi dediğimiz, ilaçla beraber tedavi uyguluyoruz. Yüzde 90 hastalığı durdurabiliyoruz. Tedavide geç kalınırsa, hasta artık gözlük de taksa artık görmüyor, bir metreye iki metreye düşen görmelerimiz oluyor ve bu çocuklarımıza nakil yapmamız gerekiyor. En önemlisi, çocuğumuzda başlayan bir görme bozukluğu var ve sürekli gözlük numaraları değişiyorsa o zaman keratokonustan şüphelenip bir topografi cihazında fotoğrafını çektirmek en güzeli, erken teşhisten sonra crosslinking tedavisi ile başarımız oldukça yüksek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.