Alhat: "Korona'nın ilacı dayanışmadır"

Alhat: "Korona'nın ilacı dayanışmadır"

Hem sağlığı hem de ekonomiyi koruyacak gücün ‘dayanışma’ olduğunu söyleyen Alhat “Virüsün ilacı dayanışma, ekonominin ilacı üretmektir. Dayanışma halinde üretirsek krizi daha kolay yeneceğiz.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sonrası açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini desteklediklerini belirterek “Bu zorlu sürecin üstesinden gelebilmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. 

KOBİ’lerin kredi borçlarının ertelenmesi, Kredi Garanti Fonu (KGF) limitlerinin artırılması, temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, ihracatçının desteklenmesi ve çeşitli sektörlerde KDV ve SGK primlerinin ertelenmesi gibi kararların piyasada nakit akışını artıracağını ve herkese rahat bir nefes aldıracağını belirten Alhat “Ancak sürecin ne kadar uzun olacağını bilmiyoruz. Eğer beklenilenden fazla uzun olursa alınan kararlar genişletilmeli ve desteklerin süreleri uzatılmalı. İnsan sağlığını tehdit eden bir krizde en önemli sektör tarım ve hayvancılıktır. Bu alanda özellikle zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere tarladan sofraya gelen gıda ürünlerinde KDV indirimleri yapılması da desteklemeler kapsamına alınmalı. Hayvancılıkta da üreteciyi rahatlatacak tedbirler devreye girmeli" dedi.

“Sorunları bildirin”

Hem sağlığı hem de ekonomiyi koruyacak gücün ‘dayanışma’ olduğunu söyleyen Alhat “Virüsün ilacı dayanışma, ekonominin ilacı üretmektir. Dayanışma halinde üretirsek krizi daha kolay yeneceğiz. Ekonomi İstikrar Kalkanı paketininin bu açıdan genişleyerek devam etmesi de büyük önem taşıyor. Üyelerimiz karşılaştıkları tüm sorunları bize iletsin ki biz de bunları bakanlıklarımıza iletelim, çözümü hep birlikte bulalım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.