Ali Mamak'tan 28 Şubat mesajı!

Ali Mamak'tan 28 Şubat mesajı!

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı Ali Mamak, 28 Şubat mesajı yayımladı. 

Yazılı açıklama yapan Ali Mamak şunları belirtti;

28 Şubat 1997 tarihinde Mili Güvenlik Kurulu Olağanüstü Toplantısında aldıkları kararlarla devletin yönetim mekanizmalarını zulme dönüştürenleri kınıyoruz.  28 Şubat zihniyeti tarihimizin karanlık sayfalarında kalmaya mahkûm olmuş,bu mahkûmiyet onların boyunlarında kıyamete kadar asılı kalacaktır.

28 Şubatçı zihniyet özellikle okullarda başörtülü öğrencileri, kamu da memurları, ekonomik krizlerle milyonlarca halkı mağdur etmişlerdir. Kesintisiz 8 yıl eğitim uygulamasıyla Kur'an öğretimi yapan kurumları ve imam hatip okullarının orta kısmı kapatmışlardır. İmam hatip lisesi ve meslek lisesi öğrencilerini, üniversiteye giriş sınavlarında “katsayı uygulaması” ile ayrımcılığa tabi tutmuşlardır. Fırsat eşitliğini ortadan kaldırıp, yüzbinlerce genci mağdur etmişlerdir. Kurdukları "Batı çalışma grubu" ile okulları, vakıfları ve dernekleri kıskaca alıp, bazılarını kapatmışlar, dindar insanları tasfiye etmişlerdir.

Kısacası;

Kadrolarıyla devletin önemli organlarına hâkim olan 28 Şubat darbecileri, “İrticayla mücadele” kılıfıyla, milletimize düşmanlık yapmışlardır. Maalesef ki günümüz de halen bu zihniyetin devamı birçok siyasi, akademisyen ve bir takım aktörler geçmişi unutmamızı istemektedirler. Bizler biliyoruz ki unutur yada unutturulursak 1997 Türkiye’ sine geri döneceğimizi iyi bilmekteyiz.  28 Şubat'ın 24. yıldönümü münasebetiyle sivil toplum kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı, milli iradeyi vesayet altına alabilecek, tüm oluşum ve güç odakları karşısında, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geleceğimize sahip çıkmaya davet eder, saygılarımızı sunarız.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.