Aliya İzzetbegoviç ölüm yıldönümünde anıldı!

Aliya İzzetbegoviç ölüm yıldönümünde anıldı!

Aliya İzzetbegoviç ölüm yıldönümünde İzmir Bosna Sancak Dernek binasında düzenlenen konferansla anıldı.

İzmir Bosna Sancak Dernek binasında 16.’ncı ölüm yılında Alija İzzetbegoviç konferansına çok sayıda dernek üyesi katıldı. Duygulu anlarında yaşandığı anma töreninde dernek başkanı Abdullah Gül şunları söyledi; 

‘Bilge Kral olarak anılan Aliya İzzetbegoviç, Bağımsız Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı oldu. 78 yıllık ömründe birçok kişiye örnek olmuştur. Bosna’nın ve Boşnakların bağımsızlığı için yıllarca mücadele etmiş hapishanelere düşmüş ancak Boşnakların özgür ve bağımsız devlet olma hayalinden asla vaz geçmemiştir. Bu gün bu büyük insanın 16’ncı ölüm yılında anarken yaptıklarını konuşmadan geçemeyiz. Onun için dernek olarak Alija İzzetbegoviç’in sağ kolu olan Müchitlerin Komutanı Gazi Şerif Patkoviç sizlere o günleri anlatacak’ dedi.

alija-izzetbegovic-2.jpg

BOŞNAKLARA IŞIK OLDU

Mücahitlerin Komutanı Şerif Patkoviç sözlerine şöyle başladı, ‘ben Alija İzzetbegoviç’i yirmi yaşında tanıdım. Sırpların Boşnaklar üzerinde baskıları o günlerde başlamıştı. Sırplar 7 günde bu savaşı bitireceklerini zannediyorlardı fakat bizlerin başında Alija İzzetbegoviç vardı onu hiç hesaba katmamışlardı. Bizlerde silah yoktu ancak cesaret ve iman vardı ölümden korkmuyorduk. Alija İzzetbegoviç hayatını biz Boşnak milletinin özgürlüğüne adamış bir kişiydi. Çok eziyetler çekte ancak biz askerlerine ve çevresine neredeyse hiç yansıtmadı. Boşnaklar Alija İzzetbegoviçe çok şey borçlu. 

Ben savaşta vuruldum, 6 gün komada kalmışım hiç bir şey hatırlamıyorum. Çok sayıda ameliyat oldum ve ayağa kalktım ülkem için Boşnaklar için yenide askerlerimin başına geçtim. Alija İzzetbegoviç büyük bir devlet adamıydı’. Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.