Aliye Üster Vakfı’ndan Egelilere destek

Aliye Üster Vakfı’ndan Egelilere destek

Aliye Üster Vakfı, Ege Üniversitesi’nde yürütülen bilimsel çalışmalara destek vermeye devam ediyor.

Aliye Üster Vakfı, Ege Üniversitesi Yüksek Öğrenim Kurumları'nda ve bunların her safhasında öğretim ve eğitim ile kişilerin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak maddi ve manevi katkı ve yardımda bulunmak amacı ile kurulan bilimsel açıklamalara destek oluyor.


Aliye Üster Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada  2017 yılı içerisinde belirli sayıda projeye  ayrı ayrı 12 bin TL destek verilecek. Maddi destek almak isteyen akademisyenlerin başvurularını  en geç 1 Ekim 2017 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Aliye Üster Vakfı tarafından 2016 yılı içerisinde 9 projeye ayrı ayrı  8 bin TL destek verildi.         

 

ALİYE ÜSTER KİMDİR?


Aliye Üster 1924 yılında Selanik’te doğdu. Lozan Antlaşması kapsamında, mübadil olarak ailesiyle beraber Türkiye’ye göç ederek  İzmir’e yerleşti. İlkokulu İzmir’de bitiren Üster, Amerikan Kız Koleji'ne gönderildi. Başlangıçta hocaları tarafından sevilen başarılı bir öğrenciyken, ergenlik çağına girmesi ile birlikte migren hastalığı başladı. Migren krizleri tedavi edilemedi ve yıllar boyu devam etti. Hayatını kaybetmeden bir yıl kadar önce yoksulluktan okuyamayan yetenekli gençleri okutmak, bu yeteneklerin güçlerini de bilime katmak amacıyla, bir vakıf kurmaya ve yetenekli, yoksul öğrencilere burs vermeye karar verdi. Mal varlığını Ege Üniversitesi’ne bağışlayan  Üster, 23.10.2006 tarihinde vefat etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.