Alkışlar İzmir’in gururu Ceren Akın’a

Alkışlar İzmir’in gururu Ceren Akın’a

Sahnelerin sevilen ismi İzmirli sanatçı Ceren Akın, Koronavirüs günlerinde, “Ceren Akın YouTube” kanalını açtı.

‘’Studio Daire’’ konseptiyle de şarkılarını paylaşan sanatçı, “Ruhum bir şekilde doyuyor ama alkışlar eksik ve insan arıyor. En çok alkışları özlüyorum. Gelen beğeniler, mesajlarla o eksikliği doldurmaya çalışıyorum” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdikten sonra ekranların klasiği Beyaz Show Orkestrası’nda solist olarak izlediğimiz İzmirli sanatçı Ceren Akın Koronavirüs günlerinde önemli bir projeye imza attı. Orkestra arkadaşlarını da projeye dahil ederek “Ceren Akın YouTube” kanalını açan sanatçı, ‘’Studio Daire’’ konseptiyle de şarkılarını paylaşmaya başladı.

maxresdefault-007.jpg

Virüs nedeniyle sahnelerin durmasından sonra uzun zamandır aklında olan ama bir türlü o fırsatı yaratamadığı Youtube mecrasını hayata geçirdiğini ifade eden Akın şöyle konuştu: “Arkadaşlarımla da konuştum, onlar da destek verince "Ceren Akın Youtube" kanalını açtım. Hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz. Bu günlerde bir nebze kafalar dağılsın, bu kadar acı ve kederin içinde birkaç dakikalığına da olsa ferahlık olsun diye düşündük. Nasıl yaparız, ‘Hadi bir yerde buluşalım, kayıt alalım’ şansı yok, bu durumu nasıl aşarız diye biraz kafa yorduk. Ama hepsi birbirinden değerli müzisyen arkadaşlarımda destek verince 3 hafta önce işe koyulduk. Evet, her şeyi kendi evlerimizde yapıyoruz, herkes kendi imkanlarıyla kayıt alıyor. Sonra o tek tek olan kayıtları kurguyla birleştiriyoruz. Bu süreçte herkesin emeği hem farklı hem de çok fazla. Şarkıların alt yapı ve düzenlemelerini, Bass gitar kayıtlarını Toygar Ersoy yapıyor. Video düzenlemesi ve sosyal medya tarafıyla Aslıhan Dağ ilgileniyor. Logo tasarımımız da Berk Başyurt a ait. Davulda Doğaç Titiz, Gitarda Tuğrul Metin, Klasik gitarda Doğukan Aydın, Saksafon ve Klarnette Coşkun Ekşi ve Doruk Bora, Kahonda Can Kaya, Klavyede Ömür Ersoy ile beraberiz bu yolda. En büyük alkışı da onlar hak ediyor”

img_3413_moment.jpg

En çok alkışı özlüyorum

“Ne kadar zor olsa da bizi uğraştırsa da şu anda ‘Studio Daire’ ile gene müzik yapıyor ve şarkılarımı söylüyorum” diyen Akın, “Ruhum bir şekilde doyuyor ama alkışlar eksik ve insan arıyor. En çok alkışları özlüyorum. Gelen beğeniler, mesajlarla o eksikliği doldurmaya çalışıyorum. Normalde cuma ve pazar günleri yayınlıyoruz videoları, ancak bazen o günleri beklemeye dayanamadığımız da oluyor ve hafta içi de paylaşım yapıyoruz. Daha bebek olduğunu düşünüyorum, bir ay bile olmadı. 1970’lerden bugüne sevdiğim, sevdiğimiz şarkıları söylüyorum. Çok olumlu dönüşler alıyoruz. Kanal bu süreçte kendim adına en keyif aldığım iş, aynı zamanda beni güzel günlerin yakın zamanda geleceğine adapte edip, güçte veriyor. Bir de bunun dinleyenler tarafından beğenilip takdir edilmesi ve emeklerimizin boşa gitmediğini bilmek de çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

c-004.jpg

Evlerinize konuk olmaya devam edeceğiz

Herkesin sağlığına dikkat etmesini isteyen Akın, “Salgını en az can kaybıyla en kısa sürede atlatmayı temenni ediyorum. Bu süre içinde kurallara uyarak kedimizi korumamız gerekiyor. İnşallah çok yakında özgürlüğümüze kaldığımız yerden ve daha kıymet bilerek, bilinçli bir şekilde devam ederiz. Karantina da, salgın da bitecek ama biz her zaman ‘Studio Daire’ ile evlerinize konuk olmaya devam edeceğiz. Bu serüvene katılmak isteyenler ‘Ceren Akın YouTube’ kanalına abone olabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.