Almanya 2-0 Öne Geçtiği Maçta İngitere'ye 3-2 Yenildi

Almanya 2-0 Öne Geçtiği Maçta İngitere'ye 3-2 Yenildi

Almanya'nın kendi sahasında İngiltere'ye karşı 2-0 öne geçtiği hazırlık karşılaşmada İngiltere bastırarak 3-2 maçı aldı.

2016 Avrupa Şampiyonası öncesi Almanya ve İngiltere arasında yapılan hazırlık karşılaşmasında, Toni Kroos ve Mario Gomez'in golleriyle öne geçen Almanya, İngiltere'nin kendini toparlayarak Harry Kane, Jamie Vardy ve Eric Dier'in attığı gollerle karşılaşmayı 3-2 kaybetti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleştirilen karşılaşmayı 70 binin üzerinde seyirci izlerken, ilk gol 27. dakikada Almanya takım kaptanı Sami Keedira'nın pasıyla Mario Gomez'in attığı gol oldu. Hakem, Khedira'nın defansın arkasına attığı pası değerlendiren Gomez'in gole ofsayt değerlendirmesi yaptı ve geçersiz saydı.

43. dakikada yine Alman milli takımından Toni Kroos bir gol attı ve maç ilk yarı Alman galibiyetiyle tamamlandı. 2. yarıya önde giren Alman Milli takımı, 57. dakikada Khedira'nın pası ve Gomez'in kafa vuruşuyla 2. golü attı. 2-0 geride olan İngiltere Milli Takımı 2. yarıda hareketlilik sağlayarak 61. dakikada Harry Kane ve 74 dakikada Jamie Vardy tarafından atılan gollerle eşitliği sağladı. 90+1 zamanında Dier'in attığı kafa golüyle 3-2 öne geçen İngiltere maçı 3-2 önde tamamlayarak karşılaşmayı kazandı.

Brüksel unutulmadı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen kanlı terör eyleminde ölenler unutulmayarak, anılarına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takımın futbolcuları da sahaya siyah bant ile çıktı.

Olası bir terör eylemine karşı yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı stadyum ve çevresinde toplamda bin 500 polis görev yaptı. Stadyuma giriş yapan gazeteciler dahi yoğun güvenlik aramalarından geçirildi. IŞİD'in Paris'te düzenlediği saldırı sırasında da Fransa Almanya maçı gerçekleştiriliyordu.

Mesut'a madalya

Almanya Milli Takımı'nın taraftar kulübü tarafından her yıl yapılan yılın milli futbolcusu seçimi bu yıl yine Mesut Özil Oldu. Özil'e maç öncesi madalyası takdim edilirken, Türk asıllı futbolcu daha önce 2011, 2012 ve 2013'te aynı madalyayı almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.