Almanya Vizesi Nasıl Alınır: 2020 Vize Ücreti Ne Kadar?

Almanya Vizesi Nasıl Alınır: 2020 Vize Ücreti Ne Kadar?

Marina Vize Başvuru Merkezi, Almanya’ya vize almak için başvurulabilecek yetkili danışmanlık firmalarından biridir.

Marina Vize Başvuru Merkezi, profesyonel olarak vize danışmanlığı hizmeti veren bir kurumdur. Vize başvurularında danışman firmalardan destek almak, vize sürecinin sorunsuz bir şekilde geçmesini isteyenler için önemlidir. Vize başvurularında çeşitli evrakların hazırlanması gerekir ve her ülke için hazırlanması gereken evraklar farklılık gösterebilir. Marina Vize Başvuru Merkezi firması ise başvuru sürecini sizin yerinize takip ederek gerekenlerin aksatılmadan, eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini sağlar. Turistik, ticari, çalışma, eğitim, ziyaret gibi farklı vize türleri için Marina Vize Başvuru Merkezi’den hizmet alabilirsiniz. Başvurular onaylandıktan sonra, gerekli belgeler müşterilere gönderilmektedir.

basliksiz-1-051.jpg

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya vizesi başvurusu için Alman Konsolosluklarına bizzat ya da danışman bir firma aracılığı ile başvuru yapılması gerekmektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi gibi danışmanlık firmaları, müşteri adına başvuru yapabilmektedir. Günlük işler arasında konsolosluklara uğrayacak vakti olmayanlar, kesinlikle danışman firmalardan hizmet almalıdır. Almanya vizesi işlemleri için hazırlanması gereken evraklar, Almanya Konsolosluğu resmi sitesinde belirtilmektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi’den hizmet alan müşterilere, hangi evrakların gerektiği konusunda bilgilendirme yapılmaktadır. Müşterilerin tekrar bir araştırma yapmalarına gerek kalmamaktadır. Evrakların, konsolosluğun istediği şekilde hazırlanması da vize başvurularında dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Hatalı evraklar, vize başvurusunun reddedilme nedenleri arasındadır. Bu nedenle, Almanya Vizesi alanında iyi bir danışmanlık firması ile çalışmak daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Almanya vizesi için istenen belgeler, alınmak istenen vizenin ne olduğuna göre değişebilmektedir. Vize tipinin doğru seçimi de çok önemlidir. İşinize yaramayacak bir vizeye sahip olmanız, ülkede gerçekleştirmek istediklerinizin önünde büyük bir engel olacaktır. 

Almanya, Avrupa kıtasının en gelişmiş ülkelerinden bir tanesidir. Türkiye ile siyasi açıdan yakın ilişkileri vardır. Bordo pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarından vize istenmektedir. Siyah-Kırmızı, Gri ve Yeşil pasaport için ise kısa süreli ziyaretlerde vize istenmemektedir. 6 ay içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde ülkede kalınabilir. Almanya vize ücreti, ülkenin konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize başvurusu onaylanan kişiler, ücretleri konsolosluğun banka hesabına transfer etmelidir. Almanya vize örneği incelenerek, danışmanlık firmanızdan size gönderilecek belgeyi görebilirsiniz.

Almanya Vize Çeşitleri

Almanya’ya vize danışmanlığı hizmetinde yetkili firmalardan biri olan Marina Vize Başvuru Merkezi, ihtiyacınız olan vizeyi en kısa sürede temin edebilmenize yardımcı olur. Profesyonel bir firma ile çalışmak, vize sürecinin stresini yaşamadan ülkelere giriş hakkı elde etmenizi sağlar. Her yıl yüzlerce vize başvurusu ret cevabı almaktadır. Bu cevapların nedenleri incelendiğinde ise evrakların yanlış ya da eksik hazırlanması, işlemlerin zamanında gerçekleştirilmemesi gibi nedenler görülebilir. Bu duruma düşmemek ve vize almak için daha fazla beklememek için Marina Vize Başvuru Merkezi’ye başvurabilirsiniz. 

Almanya Turistik Vize:  Almanya turistik vizesi için istenen belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Pasaport, dönüş tarihinden sonra 3 ay geçerli olmalıdır. 2 adet biometrik fotoğraf, ek gelir belgeleri, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonu, güncel banka hesap dökümü ve kişi serbest meslek sahibi ya da şirketlere danışmanlık hizmeti veriyorsa noter onaylı iş sözleşmesi istenen belgeler arasındadır.  

Almanya Çalışma Vizesi: Almanya çalışma vizesi için Goethe Institut, Dil Testleri Birliği (ALTE), TestDAF-Institut, Österreichisches Sprachendiplom (ÖSD), DSH, Deutsches Sprachdiplom der KMK (DSD-1, DSD-II), Telc BmbH, Alman lise mezunu diploma (Abitur) kurumlarından herhangi birinden alınmış dil sertifikası gerekmektedir. Mesleki diploma da talep edilmektedir. Çalışmak istenilen alanın Almanya’da var olup olmadığına ve yeterli koşulların sağlanıp sağlanmadığına da dikkat edilmelidir.  Mezun olunan üniversitenin, Almanya meslek eğitimine denkliği olmalıdır. 

basliksiz-2-024.jpg

Almanya Eğitim Vizesi: Almanya’da eğitim görmek isteyenlerin pasaport, öğrenci belgesi, 2 adet biometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 18 yaşın altındakiler için muvafakatname ve başvurulan eğitim kurumundan kabul belgesini teslim etmeleri gerekmektedir. 

Almanya Evlilik Vizesi: Almanya evlilik vizesi, aile birleşimi gerçekleştirmek isteyenlerin alması gereken bir vizedir. Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliklerine başvuru yapılarak elde edilmektedir. Vize başvurusu için istenen evraklar Almanya Federal Cumhuriyeti yetkilileri tarafından belirlenmektedir. Evrakların güncel ve ıslak imzalı olmasına özen gösterilmelidir. Başvurunun kabul edilebilmesi için Almanca’ da en az orta düzey dil bilgisi olmalıdır. 
Almanya Express Vize: Almanya, express vize adı altında herhangi bir vize uygulaması kullanmamaktadır. Vize sonuçlarının daha hızlı sonuçlanmasını isteyenler, belgeleri zamanında teslim ederek ve kaliteli bir danışmanlık firması ile çalışarak istedikleri sonucu en kısa sürede elde edebilirler. 

Almanya Ticari Vize: Almanya ticari vizesi için Almanya şirketinin antetli kağıdına düzenlenen belgede kaşe ve imza olması gerekmektedir. Bu belge, davet eden kişinin Almanya pasaportu ve kimlik fotokopisi ile teslim edilmelidir. Pasaport, 2 adet biometrik fotoğraf, güncel şirket evrakları, SGK/BAĞ-KUR detaylı hizmet dökümü, şirketin banka hesap özeti, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi ve varsa ek gelir belgeleri de istenen belgeler arasındadır. SGK/BAĞ-KUR detaylı hizmet dökümü belgesi, e-Devlet üzerinden temin edilebilmektedir. Vize başvurusu yapan kişi şirket çalışanı ise şirket yazısı, SGK işe giriş bildirgesi ve maaş bordroları gerekmektedir. Başvuruların, seyahat tarihinden en geç 1 ay önce gerçekleştirilmesine dikkat edilmelidir. Ticari vizenin çalışma vizesi ile aynı vize olmadığı unutulmamalıdır.

Marina Vize Başvuru Merkezi
Aksaray Mahallesi Teceddüt Sokak
Tel:0212 530 04 25
Mobil: 0538 954 74 58
No:19/3 Fatih/İstanbul
E-Mail: info@marinavize.com
Web: https://www.marinavize.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.