‘Almanyalı Osmanlılar’a yasak! İçişleri Bakanı...

‘Almanyalı Osmanlılar’a yasak! İçişleri Bakanı...

Almanya İçişleri Bakanlığı, organize suçlarla gündeme gelen Almanyalı Osmanlılar derneğinin yasaklandığını açıkladı. Almanyalı Osmanlılar'ın bireyler ve kamu açısından “ağır tehdit” oluşturduğu belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in organize suçlarla gündeme gelen çete benzeri bir yapılanmaya sahip “Almanyalı Osmanlılar” (Osmanen Germania) derneğinin ve bağlı bütün grupların “her türlü faaliyetini” yasakladığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan yazılı açıklamada, “Almanyalı Osmanlılar” derneğinin insanların canı, malı, özgürlüğü ile genel olarak kamu güvenliği için “ağır tehdit” oluşturduğu ifade edildi. Almanya’daki dernekler yasasına dayandırılan yasak kararında, Almanyalı Osmanlılar derneğinin amacı ve faaliyetlerinin ceza yasalarını ihlal ettiği kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında, Almanyalı Osmanlılar derneğinin üyelerine yönelik olarak bugün Rheinland-Pfalz, Baden-Würrtemberg, Bavyera ve Hessen eyaletlerinde aramalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada Almanyalı Osmanlıların Almanya’nın çeşitli bölgelerinde toplam 16 kentte örgütlendiği hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Almanyalı Osmanlılar’a yönelik Mart ayında yürütülen soruşturma sonucunda elde edilen bilgilere dayanarak derneğin yasaklandığı işaret edildi. DW Türkçe’nin haberinde Derneğin yapısı ve yönetimi ile Almanyalı Osmanlılar’a bağlı gruplarla birlikte yarattığı etki konusunda ayrıntılı bilgi elde edilmek amacıyla soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

300 üyesi olduğu tahmin ediliyor

Polis yetkilerinin tahminlerine göre, Almanyalı Osmanlılar’ın en az 300 üyesi bulunuyor. Mart ayından bu yana Almanyalı Osmanlılar’a üye olduğu tahmin edilen sekiz kişi Stuttgart’ta açılan davada yargılanıyor. Söz konusu Almanyalı Osmanlılar üyeleri, cinayete teşebbüs, şantaj, uyuşturucu ticareti yapmak, fuhuşa zorlamak ve özgürlüğü kısıtlamakla suçlanıyor.

Kaynak: Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.