Alsancak Dostlar Fırını Dubai'de

Alsancak Dostlar Fırını Dubai'de

Alsancak Dostlar Fırınının 36 yıldır geleneksel yöntemlerle boyoz üreten İrfan Akar, Pınar için ürettikleri Labneli ve sade boyozların tanıtımı için 25 Şubat - 02 Mart 2017 tarihleri arasında, dünyanın en büyük gıda fuarı Gulfood'a katıldı.

Türkiye'nin Boyoz markası Alsancak Dostlar Fırını Körfez ve Ortadoğu ülkelerinde bölgesinde, ürünlerinin kalitesi ve güvenilirliğiyle önemli bir marka olan Pınar, Alsancak Dostlar Fırını markası olarak ürettiği Boyozların tanıtımını yaparken, ürünleri bizzat İrfan Akar pişirdi ve sundu. Dubai’de gerçekleşen dünyanın en büyük gıda fuarı Gulfood’da labneli boyoz büyük ilgi gördü. 100binm2 büyüklüğündeki fuara, 120 ülkeden 8 Sektör, 5.000 firma ve 95bin ziyaretçi katıldı.Bölgedeki distribütörler, ihracatçılar ve sektör yöneticileriyle bir araya gelen İrfan Akar yeni iş alanları, bölgedeki iş geliştirme fırsatları, potansiyel iş ortaklıkları ve yeni pazarları değerlendirdi.Amerika ve Avrupa'dan sonra ilk kez Körfez ülkelerinde bulunduklarına değinen Akar “Alsancak Dostlar Fırını’’olarak birçok boyoz çeşidimizle uzun yıllardır tüm Türkiye ‘ye kendi üretimimiz donuk boyoz gönderimini gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında 1500m2'lik yeni bir fabrika kurarak hizmete aldık. Aylık 550 Ton Boyoz üretim kapasitesini kalitemizden ödün vermeden hedefliyoruz. Yatırımlarımız %80, satışlarımız ise yüzde 70 arttı. 2017 yılında ise yaklaşık olarak yüzde 60 büyüme hedefliyoruz. Yurtdışındaki bu çalışmalarımız sebebiyle dünyanın en büyük gıda fuarı olan Gulfood Fuarı’nı son derece önemsiyoruz. Bu yıl fuarda Pınar Standında büyük ilgi gördük. Tüm dünyada yeni pazarlar, yeni iş fırsatlarını değerlendirmek ve olası yeni iş ortaklarımızla bir araya gelmek açısından son derece verimli bir fuar geçirdik” dedi.

 

Özellikle Pınar'ın ve Pınar Labne’nin bölgedeki başarısına dikkat çeken İrfan Akar bölgede pazar lideri olan bu ürün ile geleneksel boyozu bir araya getirdiklerini söyleyerek ” Geleneksel üretimimiz, yenilikçi duruşumuz ve kaliteden ödün vermeme stratejimizi yurtdışı pazarlarda da sürdürüyor, pazarın ihtiyaçlarına yönelik ürün geliştiriyoruz. Buna en güzel örnek Pınar için ürettiğimiz Labneli Boyoz. Ortadoğu ülkeleri için yeni ve farklı bir konseptle geliştirilmiş ve bu ülkelerde %50’ye varan pazar paylarına sahip olan Pınar'ın standında Pınar markası ile sunulan Labneli Boyoz, kalitesiyle, tadıyla diğer ürünlerden farklılaştı ve öne çıktı. Dünyada bu kadar güçlü bir gurubun desteğini hissetmek bizim için büyük fırsat. Pınar'ın kalitesine uygun yeni ürünlerimiz için çalışmaya başladık bile. Ayrıca Türk Mutfak kültürünün genişliğine rağmen bir numaralı kahvaltı malzemesi Alsancak Dostlar Fırını boyozunun, fast food a karşı Slow Food olarak kalitesini tescillemiştir” dedi.İrfan Akar ayrıca Alsancak Dostlar Fırını'na , İzmir'e ve özellikle Boyoza bu büyük fırsatı tanıdığı için Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar'a teşekkürlerini sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.