Altay Spor  Kulübü'nde şampiyonlar konuştu!

Altay Spor  Kulübü'nde şampiyonlar konuştu!

Altay-Kocaelispor maçında forma giyip halen Siyah-Beyazlılara hizmet eden isimlerden Murat Uluç, Aydın Bağ ve Mustafa Murat Uslu, unutulmaz Play-Off finalinin yıl dönümünde o gün yaşadıklarını anlattı.

Siyah-beyazlılar 14 Mayıs 2017 tarihinde Antalya’da oynanan 3. Lig Play-Off finalinde Kocaelispor’u penaltılara giden nefes kesici mücadele sonucu 6-5 yenerek adını 2. Lig’e yazdırmıştı. Bir sezon sonra TFF 1. Lig’e yükselen İzmir ekibi, bu sezon kalan 6 maçını da kazanarak bu defa Süper Lig’e çıkma hesapları yaparken; 3 yıl önce oynanan maçta forma giyen isimlerden Murat Uluç, Aydın Bağ ve Mustafa Murat Uslu ve Altay TV’ye o güne dair anılarını anlattı.

MURAT ULUÇ: PENALTIYI KAÇIRINCA 5 YIL YAŞLANDIM

Futbolu bıraktıktan sonra Siyah-beyazlı kulüpte Sportif Direktör olarak görev yapan Murat Uluç, “O gün yaşadığımız duyguları asla unutamam. Biz Kocaelispor ile oynayacağımız maçı kazanacağımızdan emindik. Daha öncesine gidersek Çorumspor ile oynadığımız 3. Lig play-off yarı finalinde 2-0 mağlup olmuştuk, sonrasındaysa istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Biz o gün finale çıkacağımıza inandık ve rövanşında Çorum’u uzatmalarda 4-0 mağlup ederek ismimizi finale yazdırmıştık. Bu maçı kazanınca Kocaelispor maçından da kesin galip geleceğimizden emindik”

HEDEFİMİZ ALTAY’I SÜPER LİG’E TAŞIMAK

Antalya’da oynanan final maçında penaltı kaçıran Altay’ın büyük golcüsü o onlarla ilgili şunları ifade etti: “Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu’nun gerçekten tarihe geçen soyunma odası konuşmasının motivasyonuyla sahaya çıktık. Maça iyi başladık, her şey yolunda gidiyordu. Maç içinde kazanılan penaltı atışını kaçırınca adete 5 yıl yaşlandım. Yıllardır Altay’ın play-offlarda yaşadığı şanssızlıklar aklıma geldi. Karşılaşma penaltılara gidince ilk başlarda penaltı atmamayı düşündüm. O anda takım arkadaşlarımdan Kadir Yazıcı ‘Penaltıyı ben atacağım’ deyince ‘Kadir penaltıyı kaçıracağına ben kaçırayım’ dedim ve penaltıyı atmak istediğimi söyledim. Penaltı atışları sonunda bir üst lige çıktık. Şampiyonluk gelince her şey güzel oluyor. Şu anda kulüpte başka bir görevim var. Bu sezonda iyi gidiyoruz. Hedefimiz kalan maçlarımızı kazanıp Altay’ı Süper Lig’e çıkarmak” dedi.

AYDIN BAĞ: O SEZON GİBİ ŞİMDİ DE 6 FİNALİMİZ KALDI

Altay’ın Kocaelispor ile oynadığı maçta kaleyi koruyan ve şu anda Altay kadrosunda yer alan kaleci Aydın Bağ da karşılaşmayla ilgili şunları dile getirdi: “O sezon üst lige çıkacağımızın sinyalini Çorumspor’a 2-0 yenildiğimiz maçtan sonra vermiştik. O maçtan sonra takım arkadaşlarım için bir video hazırlayıp bir üst lige çıkacağız demiştim ve bunu gerçekleştirdik. Kocaelispor maçından önce soyunma odasında hepimiz birbirimize söz vermiştik. Bence o söz ‘Şampiyonluğun sözü değil. Altay’ın eski günlerine dönme sözüydü’ Şu anda Altay’ı eski günlerine döndürmemiz için sadece 6 maçımız kaldı. Kalan maçlarımızı kazanıp Altay’ı layık olduğu yere çıkarmak istiyoruz.

MURAT USLU: ALTAYLI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Altay-Kocaelispor maçında yedek soyunan ve şu anda Altay’ın kadrosunda yer alan Mustafa Murat Uslu da o günlere dair şunları söyledi: “O sezon devre arasında takıma dahil olmuştum. O dönem fazla forma şansı bulamasam da hep takımın bir parçası oldum. Kocaelispor finali unutulmazdı. Maçtan önce herkes bir üst ligi konuşuyordu. Maç sabahı Antalya’da daha fazla Kocaelispor taraftarı vardı fakat sahaya çıkınca Büyük Altay taraftarını tribünlerde gördük. Bu bize ekstra bir güç verdi. Maç içinde birçok kırılma anları yaşandı. Murat Uluç’un penaltı kaçırması, Furkan’ın son dakikada yakın mesafeden topu auta atması gibi. Murat Uluç, penaltıyı kaçırınca seri penaltı atışlarında bir an Uluç’un penaltı atıp atmamasında tereddüt oluştu. O anda finallerde sanki yıllardır penaltı atıyormuş gibi Kadir Yazıcı soğukkanlı bir şekilde ‘Hocam beni yazın penaltıyı ben atarım’ dedi. Sonrasında Murat Abi’nin penaltı atmasına karar verildi. Maç bitiminde Altay’ı bir üst lige çıkardığımız için mutluyduk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.