Altay taraftarından kongre açıklaması!

Altay taraftarından kongre açıklaması!

Bağımsız Altaylılar Platformu, Altay Spor Kulübü'nün olaylı kongre sürecine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Altay taraftarlarının açıklamasında, "Altay Altaylılarındır" vurgusu yapıldı.

Altay Spor Kulübü'nde olaylı kongre süreci devam ederken Bağımsız Altaylılar Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. "Bugün buraya, hizmet kisvesi altında, amaçlarının ne olduğunu artık çok iyi bildiğimizi söylemeye, detay detay belgeleri gördüğümüzü ve gönüllerde ibra etmediğimizi bildirmeye, mevkilerini kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi söylemeye geldik. Sizi tanımıyoruz!" ifadelerinin kullanıldığı Altay taraflarının ortak açıklamasında "Altay Altaylılarındır" vurgusu yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Kamuoyuna

108 yıllık şerefli bir tarihin, şerefli evlatlarıyız biz. Cebimizde sadece Altay sevgimiz var. Zaten cebimize bu onurlu sevda dışında başka bir şey koymayı hiç düşünmedik. Çünkü bizler Büyük Altaylı Gençleriz. Sıfatımızı arbedelerle, zorla almadık. Kupalarımızın sayısı değildir bizi Altaylı yapan, Altaylılık bir duruş meselesidir. Bizler Burteçin’in, Zorlu’nun, Özgener’in torunlarıyız. Vahap’ın Ayfer’in, Büyük Mustafa’nın çocuklarıyız. Sizler Altaylı bile değilken, biz Altay'ın kendisiyiz.

1605979-jpg.webp

Bugün burada, kamuoyu nezdinde hak ettiği başarıları kutlama hayalimiz yerine davalık dosya sayısı ile Avrupa’da birinci sıraya yerleştirdiğiniz bu kulüpten vazgeçmeyeceğimizi söylemeye geldik. Bugün buraya utanarak, son yıllarda ki başarıların ardına gizlenen, doğru zamanda sorulmayan sorular yüzünden, iç değil hiç edilmiş bir camianın gençleri olarak kendimizi de kınamaya geldik. Bugün buraya, hizmet kisvesi altında, amaçlarının ne olduğunu artık çok iyi bildiğimizi söylemeye, detay detay belgeleri gördüğümüzü ve gönüllerde ibra etmediğimizi bildirmeye, mevkilerini kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi söylemeye geldik. Sizi tanımıyoruz! Utanç dolu görüntüler yaratarak, bizi hiçe sayarak, değerlerimizin aksi yönünde kazanılan hiçbir hakkımızı da sizlere helal etmiyoruz.

Camiamız da sahipsiz hissettirdiğiniz tüm insanlarımız, tarihimiz, taraftarlarımız, futbolcularımız, çatımızdan koparıp sattığınız okullarımız ve tüm faaliyet alanlarımız, branşlarımız ile 108 yıllık ailemizi, evimizi talan ettiniz. Taraftarı olmadığınız bu yüce ülküyü sizin kavramanız mümkün değildir. Siz Altaylı doğmadınız, Altaylı olmadınız. Anlayamazsınız! Sizinle hiç tanışmadık, sizi tanımıyoruz. Haftalardır canını dişine takarak türlü ayak oyunları ile yollarını hukuken ve ahlaken ve hatta vicdanen tıkadığınız Altaylı isimlere, bu camianın değerlerine mücadelelerinin her anında ve her zaman destek vereceğimizi buradan duyun isteriz. Biz sizleri ve sizle ortak hareket eden herkesi biliyoruz ve tanımıyoruz.

Bir gün yıldızımız yeniden parlayacaktır. Yarınki kongrede, sizlerce desteklenecek veya utanmak kadar asil bir duygudan muaf olan sizleri yeniden destekleyecek her bir şahıs bizim için yok hükmünde olacaktır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızın, sonsuzluğuna olan inancımızla, bizler Altaylı Gençler olarak spor insanlarının zeki, çevik ve ahlaklılarını çatımızda barındırmaya, yetiştirmeye ve ülke sporuna katkı sunmaya, bu renklerin onlarla temsil edileceğine, Atamıza söz vermek isteriz.

Altay Altaylılarındır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.