Altay, Yeni Malatyaspor'u mağlup etti!

Altay, Yeni Malatyaspor'u mağlup etti!

Altay, evinde Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Mehmet Özdoğru- Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Altay, konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti.

STAT: Alsancak Mustafa Denizli Stadı

HAKEMLER: Erkan Özdamar, Erdinç Sezertam, Bilal Gören

ALTAY: Mateusz Lis – Cebrail Karayel, Murat Akça, İbrahim Öztürk, Kazımcan Karataş – Andre Poko – Leandro Kappel (Dk.80 Daouda Bamba), Thaciano Da Silva, Cesar Pinares (Dk.75 Zeki Yıldırım), Martin Rodriguez (Dk.90 artı 2 Ceyhun Gülselam) - Marco Paixao (Dk.75 Ahmed Rayan)

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR: Ertaç Özbir – Mehdi Zeffane, Gaston Campi (Dk.54 Barış Başdaş (Dk.89 Mert Miraç)), Oussama Hadadi, Karim Hafes – Godson Azubuike, Jospin Nishimrimana (Dk.45 Godfred Donsah) – Mustafa Eskihellaç, Kenan Özer (Dk.54 Benjamen Tetteh), Mounir Choiar – Noucha Dicko

msp-6251.jpg

GOL: Dk.44 (pen) Marco Paixao (Altay)

SARI KARTLAR: Jospin Nishimrimana, Godson Azubuike, Karim Hafes, Barış Başdaş (Y.Malatyaspor), Murat Akça, Cesar Pinares, Ahmed Rayan, Ceyhun Gülselam (Altay)

TEKNİK Direktör Serkan Özbalta yönetiminde beş maçtan çıkardığı 8 puanla büyük çıkışa geçen Altay, evindeki maçta Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u Marco Paixao’nun penaltı golüyle mağlup etti. Paixao’nun bir topu da direkten dönerken, siyah-beyazlı ekip bu galibiyetle 29 puana yükselmeyi başardı.

Altay, camianın sembol ismi, yıllarca başkanlık ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı olarak görev yapan Esin Özgener’i vefatının 14. yılında saygıyla andı. Maç öncesi led ekranlarda Özgener’i anma görüntüleri yer aldı.

12 yaş altı taraftara tribün yasağının kalkmasının ardından Altaylı minik taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi. Deplasman takımı tribünü, Altay Futbol Okulu öğrencilerine ayrıldı. Yönetimin kadınlar ve öğrencilere maç biletlerini ücretsiz yapması, bilet fiyatlarını da indirmesi bu önemli maçta tribünlerin dolmasına önemli etkisi oldu.

msp-6278.jpg

Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, son antrenmanda sakatlanan Deniz Kadah ile Eric Björkander’in durumlarını maç saatine kadar bekleyip kadroya almazken yerlerine Marco Paixao ile İbrahim Öztürk’ü görevlendirdi. Kırmızı kart cezalı Mohammad Nader’nin yerine sol bekte genç yıldız Kazımcan Karataş forma giydi. Eksiklik giderici antrenmanlarını sürdüren genç Eren Erdoğan ile Serge Aka da kadroda yer almadı.

Altay taraftarı, Süper Lig’in en fazla kurtarış yapan kalecisi Mateusz Lis için tribünlere Lehçe “Seni Seviyoruz Ahtapot” yazılı pankart astı.

14. dakikada Marco Paixao ceza sahası yayı üzerinde topla buluşup yerden köşeye vurdu, kaleci yatarak meşin yuvarlağı bloke etti.

16. dakikada Karim Hafes çok hızlı çıkıp savunma arkasına oynadı Mustafa Eskihellaç vurdu, üstten aut.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.