Altılı Masa Dağıldı: Akşener masayı terk etti

Altılı Masa Dağıldı: Akşener masayı terk etti

Altılı Masa'nın dünkü toplantısında ortak aday üzerinde anlaşma sağlanamayınca gözler Meral Akşener'e çevrilmişti. Parti yöneticileri ile bir araya gelen Akşener toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Kıskaca alındık, dayatma var” diyerek masayı terk etti.

Dün gece parti kurmaylarının yanısıra Ankara’da bulunan milletvekillerini olağanüstü toplantıda bir araya getiren Akşener bugün de genel idare kurulu (GİK) toplantısına başkanlık etti. Toplantı sonrasında Akşener şöyle konuştu: “Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alınmış ve dayatmaya maruz kalmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Ben ve arkadaşlarım ucube sisteme karşı aynı kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın mücadelemiz aynıdır. Milletin iradesinden korkan değil, güç alan olacağımıza söz verdik. Bu bizim kurtuluş felsefemizdir. Bu bizim temel ilkemizdir. Varoluş sebebimizdir. Bugünlere dayatmalara, kirli pazarlıklara dayanarak geldik."

meral-aksener-acikladi-iyi-parti-6li-masadan-ayrildi-1e9d6880.jpg

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI

Dünkü toplantıda beş siyasi partinin Kılıçdaroğlu’nun ismini dile getirdiğini belirten Akşener, "Dünkü toplantıda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı olarak önerdik. Milletimizin haklı beklentilerini masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi. Anlaşıldı ki kişisel hesaplar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir. Altılı masa millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Ne bir kumar ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun kaderini göz göre hiç etmeyeceğiz. Yavaş ve İmamoğlu’na çağrımdır. Halk sizi göreve çağırıyor. Ateşten gömleği giyme vazifeniz var. Bu vazife milletin sesini duyma vazifesidir. Bu vazife reddedilemez bir vazifedir. Çünkü bu karar milletindir."

Akşener’in konuşması partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.