Altın alım fırsatı verecek mi?

Altın alım fırsatı verecek mi?

Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Gazeteci Enes Özdemir’in Instagram’dan yaptığı “Enes Özdemir’le Bi Konuşalım’ programına konuk oldu.

“Altın, gümüş, döviz alım seviyelerinde değil. Mutlaka bir geriye dönüş olacaktır”

‘Altın alım fırsatı verecek mi?’ sorusuna cevap veren İslam Memiş, “Dolar avro TL karşılığında iyi bir şekilde yükseldi. Bunun beraberinde gümüşün gram fiyatı ve altının gram fiyatı ciddi anlamda yükseldi. Altının gram fiyatı ocak ayının ilk işlem gününde 291 lira seviyesinden başladı geçen hafta 396 lira seviyesine kadar yükseldi. Yani ocak ayından bugüne altının gram fiyatı 105 lira yükseldi. Bu durumda altının gram fiyatı yatırımcısına % 36 kazandırdı. Altının gram fiyatı 342 lira seviyesine kadar yükseldiğinde yatırımcısı panik alımı yapmasın altının gram fiyatı tekrar hızlı bir geri çekilme ile 297 lira seviyesine kadar düşeceği konusunda ön görülerimiz var. Altının gram fiyatı dolar kurundan destek alarak 396 liraya kadar yükseldi dedik ama biz tam 1 buçuk aydır altın, döviz fiyatları TL karşılığında yüksek olduğu için kesinlikle alım tavsiyesinde bulunmuyoruz. Çünkü bir şeyin alma maliyeti vardır 4 ay içinde 1 yıllık getirisini 3 ayda ya da 4 ayda sunduysa bilin ki düşüş yaşanacak. Altın, gümüş, döviz alım seviyelerinde değil. Mutlaka bir geriye dönüş olacaktır” ifade etti.

“Fiziki bir altın dolaşımının olmadığı bir dünyada altın fiyatlarının yükselmiş olması sanaldır”

İslam Memiş, ‘Altında gerileme bekleniyor mu?’ sorusuna şöyle cevap verdi: “Dünya altın konseyi söylüyor, yılın ilk çeyreğinde dünyada altın üretiminde azalma var, sanayide altın talebi azaldı. Perakende mağazacılıkta fiziki altın taleplerinde azalma oldu. Altınlarda fiziki dolaşım olmadığı için yılın ilk çeyreğinde altın talebi de olmadı diyor. Olmadığı gibi de ciddi anlamda bir düşüş var. Herkese şunu söyledik dünyada insanlar evlerine hapsoldu insanlar fiziki birikimlerini satarak hayatını devam ettiriyorlar.  Bu süreçte şunu gördük herkes parmağındaki alyansa varana kadar bozdurarak hayatını devam ettirdi. İnsanlar kollarındaki bilezikleri bozarak kirasını ödedi. İnsanlar gram altın olarak biriktirdikleri birikimleri bozarak dükkanlarının kirasının ödedi. Ve bu dünyada da böyle oldu. Altın fiyatlarındaki yükselişler suni. İnsanlar bırakın altın talebinde bulunmayı altın satarak hayatlarını devam ettiriyorlar. Fiziki bir altın dolaşımının olmadığı bir dünyada altın fiyatlarının yükselmiş olması sanaldır. Ben Türkiye’de gram altın 320 lira olacak diyorum. Böyle bir ön görüm var” ifade etti.

“Altın alamıyorsanız gümüş alın”

İslam Memiş, “Altın alamıyorsanız gümüş alın, gümüş ucuz. Aynı altın gibi gramları var, plakları var, boncuk şeklinde işlenmemişleri var. Kapalı çarşı piyasasında istediğiniz zaman bulabilirsiniz. Gümüşün gramı 2 buçuk lira seviyesine kadar gerilemişti güncel 3 buçuk lira oldu daha da artacak. Uzun vadeli yatırımcı 2 buçuk liradan gümüş alır, bekler. Çokta güzel kazanımlar elde edebilir. Gümüşün gramı3.20’ye sert bir üşüş olursa 3 lira seviyesine kadar gerileyebilir benim ön görüm bu. Aynı zamanda gümüşün gram fiyatında yükselişler acayip bir şekilde devam edecek. Eğer gümüşe yatırım yapmışsanız elinizde bulundurmaya devam edin. Bu yıl 4 lira seviyesinin üzerinde bir kapanış bekliyorum. Alım yapanlar kar elde edebilir” ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.