Altın Meyvenin yolculuğu başladı

Altın Meyvenin yolculuğu başladı

Aydın’da incir hasadı devam ediyor.

Aydın’da ilin sembol ürünü olan incir hasadı devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan yağışlar ve sonrasında etkili olan imbat (deniz yeli) rüzgarları nedeniyle ürünü kurutmakta sıkıntı yaşayan üreticiler, hava durumunun mevsim normallerine dönmesi ile birlikte rahat bir nefes aldı.

aw033009-01.jpg

Tariş tarafından hava şartlarındaki olumsuzluk nedeniyle revize edilerek birinci kalite incirin 116 TL’den 140 TL’ye yükseltilmesinin ardından Aydın ve çevresinde yaklaşık 15 gündür incirin en sevdiği hava olan gündüz sıcak gece de poyraz esmesi ile incir üreticisi adeta çifte bayram yapmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde bahçeye girip hasada başlayan incir üreticisi önce, incir ağaçlarından toplanma evresine gelmiş incirleri tek tek düşürüyor. Daha sonra incir hasadına özel örülmüş sepetlerle toplanan incirler sergi adı verilen kurutma seraların taşınıyor. Burada her gün kurusu alınan incirler daha sonra seçilmek üzere depolara taşınıyor. Yaklaşık 2 ay boyunca her hafta devam eden bu işlem ile Aydın’da incir hasadı sona eriyor.

aw033009-07.jpg

Bu yıl sezona mevsim şartlarındaki olumsuzlukla nedeniyle oldukça sıkıntılı başladıklarını ancak son 2 haftadır düzelen havalar sayesinde incirde kalitenin arttığını belirten Aydınlı üreticilerden Yunus Emre Kılınç, “Allah’a şükür sezon iyi gidiyor. Kalitemiz çok güzel. Rekoltemiz düşük. İlk açıklanan fiyatlar düşüktü. Havalar yağınca revize edilip yükseltilen fiyatlar bizi mutlu etti” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.