Altınordu'da testler başladı!

Altınordu'da testler başladı!

Altınordu Futbol Kulübü Egzersiz Fizyolojisi Uzmanı Emin Arslan, futbolcuların gelişimi için biyomekanik sisteminin küçük yaşlardan itibaren oturtulması gerektiğini dile getirdi.

Altınordu Futbol Akademisi’nde (ALFA) eğitim gören futbolcuların daha iyi şartlarda yetişmesi için yatırımlarına devam eden Altınordu Futbol Kulübü, Kriyoterapi sistemini devreye aldıktan sonra şimdi de futbolcuların küçük yaşlardan itibaren gelişimlerini yakından takip edebilmek için yeni bir adım daha attı. Türkiye’de birçok özel sporcularla bireysel çalışmalar yapan Emin Arslan, Altınordu Futbol Kulübü’nde Egzersiz Fizyolojisi Uzmanı olarak göreve başladı.

eminarslan.jpg

SPORUN BİLİM TARAFINI İCRA ETMEYE GELDİK

Altınordu TV’ye açıklamalarda bulunan Arslan, sporun bilim tarafını icra etmek için Altınordu Kulübü’nde göreve başladığını belirterek, “Çocuklarımızın geleceği için farklı değerlendirmeler ve ölçümler uygulayacağız. Onların daha iyi gelişebilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Özellikle futbolcu olmak isteyen sporcuların için bazı testlerin küçük yaşlardan itibaren yapılması gerektiğini vurgulayan Emin Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sporcuların gelişiminde biyomekanik durumu, kas iskelet yapısı, beslenmesi, dinlenmesi gibi bir çok etken bir var. Bunları ölçümleyip eksikleri tespit edip buna uygun egzersiz reçeteleri uygulayıp sporcularımızı daha küçük yaştan performanslarını düzenlemeye çalışacağız. Şu anda Altınordu Futbol Akademisi bünyesinde testlerimiz devam ediyor. Yapılan sonuçlar bize şunu gösterdi ‘Bu testler daha küçük yaşta yapılmalı’ Biyomekanik sistemi oturtmamız sporcunun kuvvetinin artışının eklem üzerindeki etkileri daha önemli. Çocuklarımıza futbola özgü hareketlerin gelişimi bizleri daha aşağı yaştan bir eğitime itiyor. 13-14 yaşlarında bu eğitimlere başlamamız lazım. Biyomekanik düzeltme yapmadan kuvvetlendirme, hızlandırma, sıçrama veya sporcunun neye ihtiyacı varsa ilerleyen yaşlarda bunları çalıştırmak zor oluyor”

u19.jpg

ALFA TAKIMLARI DOLU DİZGİN

Altınordu Futbol Akademisi takımları hafta sonu oynanan maçlarda rakiplerine geçit vermedi. Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde oynanan maçlarda Altınordu Futbol Akademisi U19/18 Takımı, Gelişim Ligleri U19 TFF Birinci Lig 7 haftasında Samsunspor’u 2-1 mağlup etti ve liderlik koltuğuna oturdu.

Altınordu Futbol Akademisi U17/16 Takımı ise Gelişim Ligleri Elit U17 Ligi’inin 5. haftasında Manisa FK’yı 6-0 mağlup ederken U15 Takımı ise Gelişim Ligleri Elit U16 Ligi’nin 5. haftasında Manisa FK’yı 2-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.