Altınordu’dan Dev Yatırım

Altınordu’dan Dev Yatırım

Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki Altınordu Futbol Akademisi’nde (ALFA) geleceğin futbolcularının daha iyi şartlarda yetişebilmesi adına yatırımlar yapan Altınordu Futbol Kulübü, Avrupa’da birçok takımın kullandığı Kriyoterapi sistemini tesislerine kurdu.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu Futbol Kulübü, eğitim verdiği futbolcuların daha iyi yetişebilmesi için yatırımlarına devam ediyor. Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki Altınordu Futbol Akademisi’nde tesislerine kurulan ve son yıllarda futbol kulüplerinin kullanımına açılan Kriyoterapi sistemine ilişkin en önemli ortaya atılan iddia ise Cristiano Ronaldo’nun bu sistemi kendi evine kurduğu yönünde. Şimdiye kadar fiziksel özellikleri defalarca incelenen ve bilimsel yönden ela alınan Ronaldo’nun evine Kriyoterapi adı verilen sistemi evine kurduğu ifade edildi. Yıldız futbolcunun bu Kriyoterapi sistemini haftada bir kez kullandığı belirtildi.

TÜRKİYE’DE KULLANAN 5. KULÜP ALTINORDU

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) Teknik Direktörü Namet Ateş, Metin Oktay Yerleşkesi’ne kurmuş oldukları Kriyoterapi sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Antik Yunan çağından beri soğuk tedavi sisteminin kullanıldığını hatırlatan Ateş, Kriyoterapi cihazı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Normalde 36.5 derece olan vücut sıcaklığı ilk etapta deri yüzeyi sıcaklığı 30 derecenin altına düşüyor. Alışma devresinin ardından -110 derece sıcaklıkta vücut bir anda kasılıyor. Kasılan vücut kollardaki ve bacaklardaki kanı iç organlara çekiyor. Vücutta bir tehdit algısı oluşuyor, iç organlara gelen kan oksijen ve besin maddeleri ile doluyor. Sporcu maksimum 3 dakika kaldığı cihazın içinden aniden çıkınca beyin bu tehlikenin ortadan kalktığı işaretini veriyor. Kollara, bacaklara ve tüm dokulara oksijen ve besinle dolu kan hızlı bir şekilde gidiyor. Bu durum şöyle bir avantaj sağlıyor. Özellikle sporcularda ilk 72 saatte vücutta oluşan şişlikler ve ödemleri dağıtıyor. İkincisi de kılcal damarlara gitmiş olan oksijenli ve besinli kan dokuları yeniliyor, toparlanmayı da arttırıyor. Böyle olunca bu cihazdan çıkan sporcuda canlılık ve zindelik hissediyor.”

422743.jpg

Avrupa’da birçok kulübün kullanmış olduğu Kriyoterapi sistemini Türkiye’de daha önce dört ekibin kullandığını hatırlatan Namet Ateş, “Fenerbahçe Kulübü bizim kullanmış olduğumuz sistemin gazlısını kullandı. Daha küçük ve pahalı olduğu için o sistem verimli değildi. Aynı sistemin benzerini Başakşehir ve Trabzonspor’un kullandığını biliyoruz. Galatasaray da bunun benzeri bir sistemin siparişini verdi. Biz de bu sistemi tesislerimizde kullanmaya başladık” diye konuştu.

SPORCULAR NELER HİSSEDİYOR ?

ALFA Teknik Direktörü Namet Ateş, Kriyoterapi Sistemini kullanan futbolcuların neler hissettiğini ise şöyle açıkladı: “Biz bu sistemi teslim aldığımız andan itibaren kullanmaya başladık. İlk etapta bizzat kendim denedim. Zaten daha önceden bu sistemi denemiştim. Aynı şeyleri buraya kurduğumuz sistemde de hissettim. Cihazı kullanan sporculara anında sorduk. Sporcularımız Kriyoterapi seansı çıkışı ve ertesi gün kendilerini daha yenilenmiş hissettiklerini, her zaman bu sistemi kullanmak istediklerini söylediler. Yine sistemi kullanan sporcuların antrenman performansında artış olacağını öngörüyoruz”

RAŞİT ŞİMŞEK: SİSTEMİ KULLANAN OYUNCULAR ÇOK MEMNUN

Altınordu Futbol Kulübü Doktoru Raşit Şimşek de “Kriyoterapi cihazı kurulduktan sonra ALFA Takımı futbolcuları ve A Takım futbolcuları bu sistemi kullanmaya başladı. Vücudu aşırı soğuğa maruz bırakarak rejenerasyonu hızlandırmak, ağrı seviyelerini azaltmak ve iyileşme sürecini daha da hızlandırmak amacıyla yapıyoruz. Sistemi kullanan oyuncularımız çok memnunlar. Müsabaka takvimlerine göre tüm oyuncularımıza Kriyoterapi cihazını kullandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Kriyoterapi cihazını kullanan Altınordu A Takım futbolcuları da sistemden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

475242.jpg

ALTINORDU İDMANINDA ÖZEL MİSAFİRLER

Pazar günü Samsunspor’u ağırlayacak Altınordu’nun yapılan çalışmasına Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel çocuklar takip etti. Altınordu Spor Kulübü Derneği bünyesinde oluşturulan özel sporculardan oluşan takım oyuncularından bir grup takımın idmanını izleyip oyunculara çiçek verip baklava ikram etti.

HÜSEYİN EROĞLU: SAMSUNSPOR MAÇINA İYİ HAZIRLANDIK

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, özel sporcuların ziyaretlerinin kendilerine büyük moral olduğunu söyledi. Eroğlu, “Maçlar hızlı bir şekilde ilerliyor. Geçen hafta kazandık moralimiz yerinde. Pazar günü Samsunspor maçına da iyi hazırlandık. İyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.