Altınordu'dan önemli galibiyet!

Altınordu'dan önemli galibiyet!

Balıkesirspor’u konuk eden Altınordu, rakibini Hüsamettin Yener ve Ahmet Dereli'nin golleriyle 2-1 yendi.

Altınordu, Bandırmaspor’u 2-1 mağlup ederek sezonun bitimine bir hafta kala matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledi. Sezonun ikinci yarısının ilk 7 haftasında oynadığı 7 maçı kaybedince bir çok kesim tarafından ‘Altınordu, lige veda etti’ yorumları yapılsa da Kırmızı-lacivertli takım, sonrasında müthiş bir performans göstererek üst üste galibiyetler aldı ve düşme potasının üzerine çıkmasını bildi.

SON HAFTAYA KALMADAN İŞİ BİTİRDİ…

Düşme hattında birçok puan hesabının yapıldığı haftada Altınordu, Bornova Stadı’nda Balıkesirspor karşısında 1-0 geriye düşse de karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bildi. Rakipleri Bursapor, Kocaelispor ve Menemenspor’un puan kaybetmesiyle Altınordu, ligin bitimine bir hafta kala puanını 45’e çıkardı. Rakiplerinin 41 puanda kalmasıyla Altınordu, matematiksel olarak ligde kaldı.

aw619201-04.jpg

MAÇ SONUNDA BÜYÜK SEVİNÇ

Öte yandan Altınordulu futbolcular, Bandırmaspor galibiyetinin ardından diğer maçların sonuçlarını beklemeye başladı. Diğer maçların sonuçlarının belli olmasından sonra Altınordulu futbolcular saha içinde büyük sevinç yaşadı.

HÜSEYİN EROĞLU: ZORLU BİR SEZONU GÜZEL GEÇİRDİK

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Acayip bir sezonu tamamladık. Geçen yıl play-off oynadıktan sonra bu sezon daha da anlamlı haline geldi. Sezona iyi başlayamadık. 7 maçlık mağlubiyet serisi oldu. Bu serilerden sonra ‘Altınordu ligi çeviremez’ yorumları yapıldı. Her yıl seriler yakalıyorduk bu sezon da yakalayacağımızı hep söylemiştim. Sonrasında toparlandık ve Menemenspor galibiyeti ile başlayan seriyi buraya kadar getirdik. Sezonun ikinci yarısına baktığımız zaman şampiyon olan takımları yendik. Çok kolay bir sezon geçmedi. Balıkesirspor maçının da zor geçeceğini biliyorduk. Geriye de düşsek oyundan kopmadık. İki tane penaltı kaçırsak da maçı kazanmasını bildik. Bu maçtan önce de söylediğimi gibi ‘Biz kazanalım, rakiplerin alacağı sonuçlar bizi ilgilendirmez demiştim’ bugün alınan sonuçlardan sonra ligde kalmayı da garantiledik. Sezon başında birçok oyuncumuzun ayrıldığı, yeniden kurguladığımız ve Türk oyuncuları ile oluşturduğumuz kadro ile ligde kalmayı başardık. Zorlu bir sezonu çok güzel tamamladık” diye konuştu.

aw619201-01.jpg

Maçtan dakikalar

9. dakikada Oğuzhan’ın sağdan pasında ceza sahası dışında topla buluşan Muhammed Ali, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

31. dakikada ceza sahasında topla buluşan Ahmet İlhan rakibinden sıyrılmak isterken, Güney topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

32. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Ahmet İlhan’ın şutunu kaleci ayağıyla kornere çeldi.

53. dakikada sağ kanattan ceza sahasına gönderilen ortada Ahmet İlhan’ın şutu kaleciden döndü. Dönen topu Hüsamettin tamamladı. 1-1

67. dakikada rakipten topu kapan Ahmet İlhan, penaltı noktası üzerinde olan Ahmet Dereli’ye pasını verdi. Düzgün bir vuruş yapan Ahmet Dereli, topu kaleye yolladı. 2-1

80. dakikada ceza yayının sol çaprazından direkt kaleye vuran Güney’in şutu üst direğe çarparak auta çıktı.

90+4. dakikada topla birlikte ceza sahasına giren Emircan kaleci Yiğithan’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+6. dakikada Hüsamettin Yener’in kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Yiğithan, kornere çeldi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu
Hakemler: Yusuf Ziya Gündüz xx, Anıl Usta xx, Mert Bulut xx
Altınordu: Ali Emre Yanar xx, Yusuf Arslan xx, Volkan Fındıklı xx, Kubilay Aktaş xx, Ahmet İlhan Özek xx (Muzaffer Kocaer dk. 82 ?), Ali Dere xx, Recep Aydın x (Ahmet Dereli dk. 46 xx (Emircan Gürlük dk. 89 ?), Rıdvan Koçak x (Furkan Metin dk. 46 xx), Kürşad Sürmeli xx (Sami Satılmış dk. 74 x), Şeref Özcan xx, Hüsamettin Yener xx
Yedekler: Serhat Öztaşdelen, Yusuf Can Esendemir, Metehan Yılmaz, Gökberk Efe, Kenan Fakılı
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
Balıkesirspor: Yiğithan Kır xx, Alperen Erdinç x (Batuhan İşçiler dk. 46 xx), Enes Karabulut x, Ayberk Kaygısız x, Muhammed Ali Doğan xx, Oğuzhan Aynaoğlu x (Doğa İşeri dk. 55 x), Hüseyin Karabey x (Berkay Aykurt dk. 86 ?), Hasan Can Bingül x (Erdem Gökçe dk. 41 xx), Güney Keleş xx, Bedirhan Kolkoparan xx, Berk Tosun x (Halil Çolak dk. 46 xx)
Yedekler: Yasin Yiğit Berber, Görkem Altun, Sedat Yiğit Kurnaz
Teknik Direktör: Alaettin Hikmet Işık
Sarı kartlar: Alperen Erdinç, Enes Karabulut, Ayberk Kaygısız (Balıkesirspor), Sami Satılmış (Altınordu)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.