Altınordu'dan örnek davranış: 'Çocuklar Geleceğimiz'dir

Altınordu'dan örnek davranış: 'Çocuklar Geleceğimiz'dir

Altınordu Futbol Kulübü, “Çocuklarımız Geleceğimiz” mottosuyla sosyal projelerine devam ediyor.

Kırmızı-lacivertli kulüp, farklı ortamlarda özel gereksinimli çocukları tesislerinde ağırlayarak onların mutlu olmasını sağlıyor. İzmir ekibi, hafta içinde yine önemli iki projeye imza attı.

Altınordu İnegöl Futbol Okulları, özel gereksinimli çocukların spor yapabilmeleri için onlara tesislerini açtı ve haftada iki gün çocuklara spor eğitimi vermeye başladı. Yeşilyurt Merkez Futbol Okulu da geçmiş haftalarda ağırladığı Temiz Kalpler Down Çocukları ve ailelerini Sait Altınordu Tesisleri’nde konuk etti.

ÖZEL ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

dsc-0018.jpg

Türkiye’nin dört bir tarafında 5 ila 12 yaş arasındaki çocuklara spor yaptıran AFO’lardan Bursa’nın İnegöl ilçesindeki özel gereksinimli çocukların ailelerinden spor yapıp yapmayacakları konusunda bir talep geldi. Altınordu Yönetiminin de bu talebe olumlu cevap vermesinin ardından ilk etapta 10 çocuk, Altınordu İnegöl Futbol Okulları’nın sahasında çalışmalara başladı. Altınordu Futbol Okulları’na bağlı antrenörler sayesinde haftanın iki günü spor yapan özel çocuklarımızın sevinçleri de yüzlerine yansıdı.

Altınordu İnegöl Futbol Okulları Sorumlusu Emre Yaman, açıldıkları ilk günden beri ‘Hayatlara etki etmeye, dokunmamaya geliyoruz’ felsefesiyle çocuklara spor yaptırdıklarını belirterek, “İnegöl’deki birçok minik çocuğumuza spor yaptırıyorduk. Buradaki çalışmalarımız istediğimiz şekilde devam ederken özel gereksinimli ailelerden de çocuklarımız acaba ‘Sizinle antrenman yapabilirler mi?” talepleri gelmeye başladı. Özel bir eğitim kurumunda eğitim alan Hasan Basri adlı bir öğrencimizi okulunda ziyaret ettik. Özel gereksinimli ailelerden talepler artarak gelince biz de bunu yönetimimize ilettik. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’dan gelen olumlu cevaptan sonra özel gereksinimli çocuklarımız ve ailelerinden bu defa da ‘Ne zaman antrenmanlara başlıyoruz’ soruları ile karşılaştık. Çalışmalara başladığımız günden beri çocuklarımızın mutluluğu yüzlerine yansıdı. Bizim amacımız onların mutluluğu ve gülen yüzleriydi. Şu anda hepsi çok neşeli ve mutlular. Aileler de çocuklarını sahada gördükleri için mutlular. Artık çocuklarımızın ailelerini dinlediklerini öğrendik. Bu çocuklarımızın doyma hissiyatı olmadığı için daha fazla spor yapmalarına ihtiyaçları var. Çok güzel bir ortam var. Bunu sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

dsc-0023.jpg

Yaman, Ampute Milli Takımı gibi özel gereksinimli çocuklardan da imkan olursa uluslararası müsabakalara çıkmalarını istediğini veya ligleri oluşursa onları sahalarda görmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi. Altınordu İnegöl Futbol Okulu’nda eğitim alan özel gereksinimli çocuklar ve aileler de kendilerine bu imkanı sunan Altınordu Futbol Kulübü’ne teşekkür etti.

Altınordu İnegöl Futbol Okulu ile ortak projeye imza atan Üçel Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Şükran Erten de böylesine bir projeyi gerçekleştiren Altınordu Futbol Kulübü’ne teşekkür etti. Erten, “Özel gereksinimli çocuklarımız spor yapmaya başladıkları günden beri inanılmaz mesafeler katetti. Çocuklarımız çok mutlu, onların hayatları değişti. Altınordu Futbol Kulübü’ne böylesine bir projede bize destek olukları için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

ÇOCUKLAR VE BABALAR SAHADA TER DÖKTÜ

dsc-0087.jpg

Öte yandan Temiz Kalpler Down Çocukları ve babaları, Sait Altınordu Tesisleri’ni ziyaret ederek keyifli bir gün geçirdi. Down sendromlular Altınordu Minik Elitler ile sahada mücadele etti. Sonrasında Altınordulu veliler, down sendromlu çocukların velileri ile çift kale maç yaptı. Etkinlik sonunda Altınordulu babalar, down sendromlu çocuklara ve ailelerine flamalar takdim etti.

dsc-0071.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.