Altınordu'nun kaleci kriterleri

Altınordu'nun kaleci kriterleri

Türk futboluna sayısız kaleciler kazandıran Altınordu Futbol Kulübü’nün bu konudaki başarısının sırrını anlatan Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) Kaleci Başantrenörü Hüseyin Yenikaya, genç kaleci adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Altınordu Futbol Kulübü kaleci departmanın belli kriterleri olduğunu ifade eden Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) Kaleci Başantrenörü Hüseyin Yenikaya, “Kulüp olarak belirlemiş olduğumuz kriterler üzerinden yürüyoruz. Günümüz futboluna uyan kaleciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü futbol geçtiğimiz yıllardaki gibi değil daha hızlı oynanıyor. İşin içine ayaklar, el teknikleri girdi. Yine oyunsal formlar, pozisyon geçişleri olmak üzere bir çok etkenler devrede. Altınordu Futbol Kulübü olarak küçük yaşlardan itibaren kalecilik üzerine temel eğitimi veriyoruz. Yaşları büyüdükçe de grup ortamına maç ortamına alıyoruz” dedi.

15.jpg

PİYASAYA VERDİĞİMİZ KALECİLER GURUR KAYNAĞIMIZ…

Türk futboluna Altınordu patentli birçok kaleci verdiklerini ve bunun gururunu yaşadıklarını dile getiren Hüseyin Yenikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altınordu Futbol Kulübü’nün kaleci departmanı olarak Türk futboluna birçok kaleci armağan ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Piyasaya vermiş olduğumuz kaleciler bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve iyi işler yaptığımızı gösteriyor. Bu işin başarılı olmasındaki en büyük etkenlerden birisi de tam bir ekip çalışmasının olmasıdır. A Takımımızda kaleci başantrenörü Atilla Küçüktaka genç kalecilerimizi oynatıyor. Zaten şu anda A Takımımızda bulunan 5 kalecimiz Öz Kaynak Sistemimizden yetiştirdiğimiz oyuncularımız. Ben bu kalecilerimizin daha üst liglerde oynayacaklarına inanıyorum. Şu anda ALFA’dan da iyi kalecilerimiz yetişiyor. Onlar da A Takımı zorlayacaklar”

BİR ORDU GİBİ GELİYORUZ…

Genç milli takımlarda birçok yaş grubunun kalesini Altınordulu kalecilerin koruduğunu kaydeden Yenikaya, “Kulüp olarak milli takımlara kaleciler veriyoruz. Bunun temeli Yeşiyurt Merkez Futbol Okulu’nda atılıyor. U9, U10, U11 ve U12 takımlarımızda atılıyor. Orada yetişen bir kaleci ALFA’ya geldiği zaman U13 veya U14 Takımında hiçbir bir zorluk çekmiyor. Çünkü bizim orada kendisine vermiş olduğumuz prensipler dahilinde yetişiyor”

75775.jpg

GENÇ KALECİ ADAYLARINA TAVSİYELER…

Yıllardır Türk futboluna hizmet eden Hüseyin Yenikaya, genç kaleci adaylarına ise şu tavsiyelerde bulundu: “Eğer bir genç kardeşimiz kaleciliğe başladıysa bu işi seviyordur demektir. Sevmeden zaten bu iş yapılmaz çünkü çok zor bir meslek. Genç kaleci adayları hocalarını çok iyi dinlesinler, çok çalışsınlar ve maçlarda kaleci abilerini yakından takip etsinler”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.