Altuğ Çelikbilek’ten büyük başarı!

Altuğ Çelikbilek’ten büyük başarı!

Altuğ Çelikbilek, 123 dakikalık final mücadelesini 6-4, 3-6, 6-4 ile üç sette kaybederek turnuvayı ikincilikle tamamladı.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapılan ATP Challenger turnuvası Grand Palace Championship’te sırasıyla; Khumoyun Sultanov, Alexey Vatutin, Jesper De Jong ve Artem Dubrivnyy'i mağlup eden Çelikbilek finalde Zizou Bergs ile karşılaştı. Belçikalı raket Bergs karşısında Altuğ ilk seti 1-5 geriden 5-4'e getirse de set 6-4 Bergs’in üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci sette etkili oyunu ile rakibi karşısında üstünlük kuran Altuğ, 6-3 ile seti kazanarak maçı final setine taşıdı.

celikbilek-bergs-(2).jpg

Her iki oyuncunun da servislerine tutunduğu final seti büyük bir mücadeleye sahne oldu. Altuğ beşinci oyunda 3 kez servis kırma şansını değerlendiremezken skor 4-4'te bir kez daha bu fırsatı kaçırdı. 5-4 geriye düşen Altuğ Çelikbilek, kendi servisinde maça tutunmaya çalıştı, set 6-4 Bergs’in üstünlüğü ile tamamlandı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan sıralamada kariyerinde 286 ile en yüksek sıralamaya ulaşan Altuğ yeni açıklanacak sıralama ile kariyer en iyisini geliştirmeye devam edecek. Temsilcilerimiz Altuğ Çelikbilek ve Cem İlkel önümüzdeki hafta tekrar Grand Palace Championship’in ikinci turnuvasında mücadele edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.