Android 10 ile uygulama silmek pişmanlığa dönüşmeyecek

Android 10 ile uygulama silmek pişmanlığa dönüşmeyecek

Android 10 özellikleri ile Android kullanıcıları heyecanlandırıyor diyebiliriz.

Ortaya çıkan yeni bir özellik de uygulamalardaki verilerin saklaması açısından son derece önemli. Yeni özellik sayesinde, bir uygulamayı kaldırsanız bile verilerin kaydedilmesini sağlayabileceksiniz. Örneğin, WhatsApp‘ı telefonunuzdan kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu durumda sistem size verileri saklamak isteyip istemediğinizi soracak. Kabul etmeniz durumunda, hesaplarınız ve sohbetleriniz korunacak. Böylece, uygulamayı tekrar indirdiğiniz takdirde sıfırdan başlamak yerine, bellekteki bilgilerinizi kullanmaya devam edebileceksiniz.

Bu oldukça faydalı bir özellik olsa da şimdilik sınırlı uygulamalar için kullanıldığını belirtelim. Ancak ilerleyen zamanda daha fazla uygulama için bu özellik aktif olacak. Şimdilik bu özelliğin kullanıldığı uygulamaların WhatsApp ve ASR Voice Recorder olduğunu da belirtelim.

Bu arada Android 10 güncellemesi alan ilk telefonların Google Pixel ailesi olduğunu belirtelim. Karanlık modun devreye alındığı bu güncelleme zaman içinde destekleyen tüm Android telefonlardaki yerini alacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.