Android P ismi belli oldu: Antep Fıstığı...

Android P ismi belli oldu: Antep Fıstığı...

Google tarafından hala Android P sürümünün ismi resmi olarak açıklanmamış olsa da sonunda mobil işletim sisteminin adı ortaya çıkmış durumda. Sonbahar aylarına kadar adı açıklanmayacak olan Android 9.0 sürümünün adı Android Pistachio olacak!

Pistachio ismini Fıstık, Antep fıstığı ya da Şam fıstığı diye dilimize çevirebiliriz. Bu lezzetli kabuklu kuruyemiş çeşidinin mobil işletim sistemine ismini vermiş olması da aslında şaşırtıcı. Malum Google yıllardır çeşitli çikolata, tatlı ve şekerleme isimleri ile karşımıza çıkıyor. Görünen o ki şirket yeni sürümünün öncekilerden farklı olduğuna da dikkat çekmek niyetinde.

Peki, Android P ismi nasıl ortaya çıktı? Polonya’da bir tüketicinin Huawei P9 Lite mini için Android 8.0 Oreo güncellemesinin gelip gelmeyeceği üstüne, Huawei müşteri hizmetlerinden gelen cevap sızıntının kaynağı oldu. Yani Huawei, yeni sürümün gizemli isim perdesini ortadan kaldırdı.

Öte yandan daha önceki haberler, Google tarafından yeni sürüme verilecek adın Android Pistachio Ice Cream yani Android Fıstıklı Dondurma olacağı iddiasındaydı. Böyle olması durumunda ise yine şekerli bir isimden de kopulmamış olacağı malum. Tabii ki bu haliyle sürümün ismi de oldukça uzun olacak. Açıkçası biz şimdiden Pistachio ismini oldukça sevdik. Android logosu ile fıstığın uyumlu olan yeşil rengine de dikkatinizi çekmek isteriz.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.